Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αποχωρούν από το Σύνταγμα... Επιστρέφουν στα "μπλόκα"


Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα, τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, «υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς». Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρών για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα".
Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα. Ωστόσο, κάποοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κομματικές παρατάξεις σκοπεύουν να παραμείνουν στο Σύνταγμα έως ότου συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση ή τον ίδιο τον Τσίπρα.

Κάποοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κομματιές παρατάξεις σκοπεύουν να παραμέινουν στο Σύνταγμα, έως ότου συναντηθούν με κάποιον από την Κυβέρνηση ή τον ίδιο τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 12 χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου