Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ : Ένταση με τους Αγρότες στην Αθήνα
Σε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης© Σε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.

Κάποιοι από τους Κρητικούς κατευθύνονται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.
Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι περίπου 2.000 αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο έφτασαν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.
Κρητικοί αγρότες στον Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής
image (c) protothema.gr© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. image (c) protothema.gr
«Μας πήραν τα όπλα μας, τα τρακτέρ μας», λένε οι αγρότες από την Κρήτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», λένε.
Οι Κρητικοί αγρότες στον Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής
image (c) protothema.gr
Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται, ενώ αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.
Κρητικοί αγρότες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κρητικοί αγρότες μόλις έφτασαν στον Πειραιά
Κρητικοί αγρότες στον Πειραιά νωρίς το πρωί της Παρασκευής
Κρητικοί αγρότες στον Πειραιά νωρίς το πρωί της Παρασκευής
http://astronafpaktos-news.blogspot.gr/2015/08/1652-25.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου