Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Επίτιμος Δημότης Έδεσσας ο κ. Ιερόθεος


DSC_0080
Επίτιμος Δημότης Έδεσσας είναι πλέον ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, μετά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην τελετή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος αναφέρθηκε στα στοιχεία του συγγραφικού, πνευματικού και ποιμαντορικού έργου του κ. Ιερόθεου και τόνισε το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην περιοχή της Έδεσσας, αλλά και στο πανελλήνιο είναι αυτό για το οποίο τον τιμά ο Δήμος Έδεσσας.
DSC_0054
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου μίλησε για τον ιεροκήρυκα που με το λόγο του έχει απαλύνει τον πόνο και έχει δώσει κουράγιο και πίστη σε χιλιάδες Χριστιανούς, ενώ αναφερόμενος στις προσωπικές του αναμνήσεις από τον κ. Ιερόθεο αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία και την κατήχηση του νεαρού τότε ιεροκήρυκα και κατηχητή.
DSC_0097
Εκτενή αναφορά στην κοινή τους πορεία και διαδρομή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος επαίνεσε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενέργειά τους να ανακηρύξουν επίτιμο δημότη τον κ. Ιερόθεο. Στη συνέχεια ο κ. Ιωήλ χάρισε στον πνευματικό του αδελφό, τον κ. Ιερόθεο, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.
Στην ομιλία του ο κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στη διακονία του στην Έδεσσα, αλλά και στο μετέπειτα έργο του στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, όπου παρουσιάζει τα βιβλία του και κηρύττει το λόγο του Θεού. Μάλιστα αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Θεολογία, η οποία μπορεί να ανυψώσει τον άνθρωπο, κάνοντας αναφορές και συγκρίσεις με τις σύγχρονες τάσεις των ανθρωπιστικών επιστημών.
Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Σεβασμιότατο τον πάπυρο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με την οποία ανακηρύσσεται Επίτιμος Δημότης και του χάρισε έναν σταυρό, σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Με τη σειρά του ο κ. Ιερόθεος χάρισε στον κ. Δήμαρχο έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει το λιμάνι της Ναυπάκτου.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που με τον τρόπο αυτό έδειξαν την αγάπη τους προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος έχει αφήσει το πνευματικό του αποτύπωμα στην κοινωνία της Έδεσσας.

Edessa News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου