Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Για 2.000 ευρώ έχει επικηρύξει η κοινότητα Πόδου, τους λαθροϋλοτόμους που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια

Για 2.000 ευρώ έχει επικηρύξει η κοινότητα Πόδου, τους λαθροϋλοτόμους που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια

Στην επικήρυξη των λαθροϋλοτόμων, που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια στην κοινότητα Πόδου της ορεινής Ναυπακτίας, προχώρησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Ποδιωτών Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος, «οι λαθροϋλοτόμοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η κοινότητα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπου πάνε κάποιοι κάτοικοι για να εκτελέσουν εργασίες».

Έτσι λοιπόν οι λαθροϋλοτόμοι πήγαν στην περιοχή που βρίσκονταν τα αιωνόβια πλατάνια, περίπου 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία και άρχισαν να τα κόβουν. Όμως, για άγνωστο ακόμα λόγο, φεύγοντας οι δράστες δεν πήραν μαζί τους τα κομμένα πλατάνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, άφησαν τα κομμένα πλατάνια διότι προφανώς κάτι συνέβη και θεώρησαν πως μπορεί να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με τον Πολύκαρπο Χαραλαμπόπουλο «την κοπή των αιωνόβιων δέντρων την αντελήφθη ένας συγχωριανός μας και μας ειδοποίησε». Στην συνέχεια, όπως περιγράφει, «ανεβήκαμε στο χωριό, είδαμε τι είχε συμβεί και ειδοποιήσαμε το δασαρχείο». Όσον αφορά στα κίνητρα των λαθρουλοτόμων, ο Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι οι δράστες δεν τα ήθελαν για καυσόξυλα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια κατασκευή.

Μετά λοιπόν την κοπή, αποφασίστηκε να επικηρυχθούν οι λαθροϋλοτόμοι με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, που θα δοθεί σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και στην σύλληψη των δραστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Σημείωση: Η Ηλεκτρονική εφημερίδα www.astronafpaktos-news.blogspot.com είχε προειδοποιήσει, από τον Ιανουάριο του 2015, για "ΟΡΓΙΟ λαθροϋλοτομίας & παρεμπορίου καυσόξυλων στη... Δωρίδα"
και η Κοινότητα του Πόδου δεν απέχει και πολύ από τη Δωρίδα..
Καμία όμως, αρχή δεν είχε ενδιαφερθεί για το φαινόμενο....
Ούτε το Δασαρχείο, ούτε ο Δήμος αλλά ούτε και η τοπική Αστυνομία....
Μέχρι που η Ηλεκτρ. Εφημερίδα κυκλοφόρησε (όπως και για άλλα θέματα)  ανά τακτά διαστήματα το παρακάτω "υπόμνημα" με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν οι συναρμόδιες αρχές.....
Αλλά... Δε βαριέστε....
Να γιατί η Ελλάδα έφτασε στην κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά το χειρότερο... "αξιών"!


http://astronafpaktos-news.blogspot.gr/2015/01/blog-post_12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου