Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ομόνοια Μπάσκετ: Αχ! Αυτές οι λεπτομέρειες...

 
Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι της Ομόνοιας με τη Γ.Ε. Αγρινίου το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, χωρίς τελικά να γίνει η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής. Στο κλειστό Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 65-61, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Η Ομόνοια εμφανίστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με την οδυνηρή ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στον Παναιτωλικό, ήταν συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τη νευρικότητα των αντιπάλων της, διεκδίκησε την νίκη-έκπληξη μέχρι τέλους. Ορισμένα νεκρά διαστήματα όμως και λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι αντίπαλοι, που με την εμπειρία τους παρέμειναν αήττητοι..
Στο παιχνίδι η Ομόνοια ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0, στο οποίο όμως η ΓΕΑ ισορρόπησε, και ανακτώντας τα ηνία του αγώνα προσπέρασε κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με βραχεία κεφαλή (10-12). Το χαμηλό σκόρ και η αστοχία ακόμη και σε εύκολα καλάθια συνεχίστηκε εκατέρωθεν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο η ΓΕΑ με ένα μικρό ξέσπασμα έφτασε να προηγηθεί με 14-25. Εκεί η Ομόνοια αντέδρασε και με ένα σερί πόντων κατάφερε να προηγηθεί ξανά με 30-29 περίπου στο 18′. Η ΓΕΑ γρήγορα ανέκτησε το προβάδισμα και χρειάστηκε ένα τρίποντο buzzer beater με το τέλος του ημιχρόνου για να έρθει το παιχνίδι στα ίσα (33-33). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, η Ομόνοια όμως ήταν αυτή που έφτασε να προηγείται με το τέλος του με 45-41. Καθοριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκάλεπτου, στα οποία η Ομόνοια υπέπεσε σε συσσωρευμένα λάθη και επέτρεψε στους Αγρινιώτες να τρέξουν ένα σερί 10-0 (6-0 μέσα στο πρώτο ήδη λεπτό!). Παρ’όλα αυτά η ομάδα του Κώστα Παπούλια αντέδρασε ξανά, πέρασε μπροστά (53-51) και έφτασε στο +3 (61-58) περίπου στο 38′. Εκεί η ΓΕΑ έδειξε την εμπειρία της και με ψυχραιμία μπήκε μπροστά στο σκοrάροντας κυρίως με βολές. Με 2 βολές έφτασε στο 61-64, 15” πριν το τέλος, στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα η Ομόνοια δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από τα 6.75 και το παιχνίδι έληξε οριστικά με επιπλέον εύστοχη βολή από την ομάδα του Αγρινίου.

Επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο και αήττητο Αίολο Αστακού, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (ώρα 16.00).
Τα δεκάλεπτα: 10-12, 23-21, 22-20, 16-24
 Ομόνοια Ναυπάκτου (Κώστας Παπούλιας): Κουτσογιάννης 21(2), Βλαχογιάννης 18(2), Χωραφάς 9(2), Μπίμπας 7(1), Κυρίτσης 4, Κωστογιάννης 2, Παπακωστόπουλος, Παντελίδης, Νικολάου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου