Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ στη Ναύπακτο: Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά

 
Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιείται από το πρωί, σε καταυλισμούς των Ρομά στη Ναύπακτο!
Οι Αστυνομικοί που έφθασαν στην πόλη, με είκοσι περίπου συμβατικά αυτοκίνητα, συνοδεία περιπολικών και με την εποπτεία του εισαγγελέα, μετέβησαν στους καταυλισμούς και πραγματοποιούν ελέγχους τα αποτελέσματα των οποίων θα πληροφορηθούμε και θα σας μεταδώσουμε!
 
Όμως, επειδή στις 08.30 το πρωί, επισκεφθήκαμε για άλλους λόγους την περιοχή παρατηρήσαμε και μας έκανε εντύπωση, ότι οι τσιγγάνοι του καταυλισμού «βρίσκονταν επί ποδός», συγκεντρωμένοι στην είσοδο κάτι που θεωρήσαμε ασυνήθιστο, επειδή γνωρίζουμε πως «ξυπνάνε μετά τις δέκα το πρωί» και ότι δεν υπήρχαν γυναίκες και μικρά παιδιά να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να παίζουν μέσα σε παραπλεύρως κτήματα όπως συνέβαινε μέχρι χθες…. Ούτε είδαμε πουθενά τις κατσίκες και τα πρόβατα όπως τα ξέραμε μέχρι χθες…

Από αυτές τις παρατηρήσεις μας και μόνο, συμπεραίνουμε πως οι Ρομά, τουλάχιστον του Πούντου, ήταν ενήμεροι για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που οπωσδήποτε θα πρέπει να έγινε μέσα από την Αστυνομία. Βέβαια για κάτι παρόμοια κρούσματα έχουμε ακούσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι έχουν παρατηρηθεί στο Α.Τ. Ναυπάκτου και δεν θέλαμε να τα … πιστέψουμε!.. Όμως, το σημερινό, μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη και να τα επισημάνουμε ώστε το Υπουργείο Δημ Τάξεως, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι προϊστάμενες Περιφερειακές Αστυνομικές Υπηρεσίες, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής.




Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως η εν λόγω επιχείρηση της Αστυνομίας δεν πρέπει να συνδέεται με τις κλοπές και καταστροφές των Ρομά που, όπως έχουμε δημοσιεύσει, ταλαιπωρούν τους γαιοκτήμονες, αγρότες και εν γένει καλλιεργητές της περιοχής του Πούντου….

 

Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου