Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μπάσκετ: Το όμορφο "ροζ" χρώμα είδε η Ομόνοια...

Ο Κωνσταντίνου σημειώνει ένα κρίσιμο καλάθι

Η Ομόνοια Ναυπάκτου στο φύλλο αγώνα που πήρε με το πέρας του παιχνιδιού με αντίπαλο τον Πήγασο, αφού κέρδισε με 71-72. Η ομάδα της Ναυπάκτου κατάφερε να αποδράσει με τους βαθμούς της νίκης από το κλειστό του Αγρινίου, μετά από ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπυ σε όλη τη διάρκειά του. Παρά τις ελλείψεις που παρουσίασε για μια ακόμη φορά στο ρόστερ της και την απουσία του προπονητή της Παπούλια λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων, κατάφερε να σταθεί στο γήπεδο, να “κρατήσει” το παιχνίδι στις στιγμές που φαινόταν να μην πηγαίνει καλά και τελικά να πάρει μια μεγάλη -δεδομένων των συνθηκών- νίκη. Ο εμπειρότερος όλων Βλαχογιάννης καθοδήγησε την ομάδα και προπονητικά, ενώ ο συνήθης ύποπτος Κουτσογιάννης (36π) φρόντισε να διαλύσει κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων και με άξιους συμπαραστάτες τους υπόλοιπους της αποστολής, να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη.
Ασταμάτητος ο Κουτσογιάννης με 36 πόντους.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ναυπάκτιους να μπαίνουν πιο δυνατά, να παίρνουν από την αρχή το προβάδισμα και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο 11-15. Στην συνέχεια ο Πήγασος εκμεταλλευόμενος την αμυντική και επιθετική επιπολαιότητα της Ομόνοιας κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, να πιάσει τους αντιπάλους στο σκορ (27-27) και προς τη λήξη του ημιχρόνου να προηγηθεί, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (29-27).
Κρεσέντο τριπόντων στο δεύτερο ημίχρονο
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ομόνοια μπήκε καλύτερα και πήρε και πάλι μια διαφορά 5-6 πόντων όμως και πάλι ο Πήγασος αντέδρασε και στο 30′ το σκορ ήταν 48-50. Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα διαγωνισμό τριπόντων για τις δύο ομάδες (3 για την Ομόνοια, 4 για τον Πήγασο), ωστόσο ο Πήγασος ήταν αυτός που έφτασε να προηγείται με 8 (64-56) περίπου 6′ πριν τη λήξη. Εκεί η Ομόνοια εκμεταλλευόμενη και την αποχώρηση του αντίπαλου πρώτου σκόρερ λόγω τραυματισμού (Κωστακιώτης), έσφιξε στην άμυνα και άρχισε ψύχραιμα να ροκανίζει τη διαφορά. Με τρίποντο του Βλαχογιάννη ισοφάρισε (68-68) περίπου 1:30 πριν το τέλος, κάνοντας το παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς στο χρόνο που απέμεινε. Έκτοτε οι δυο ομάδες σκόραραν μόνο με βολές, με την Ομόνοια να εμφανίζεται εύστοχη, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της που τα έχασε στον πόντο. Αντίθετα ο Πήγασος εμφανίστηκε ιδιαίτερα άστοχος από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” (συνολικά 2/9 στα τελευταία 3 λεπτά), ενώ και στην τελευταία επίθεση που εκδήλωσε δεν κατάφερε να σκοράρει, αφήνοντας το σκορ στο τελικό 71-72 υπέρ της Ομόνοιας.
Τα δεκάλεπτα: 11-15, 18-12, 19-23, 23-22
 




ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος (Ρηγογιάννης):Τσιαμάκης 8(2), Πετρόπουλος, Σεϊτανίδης 19(2), Βατίστας 8, Κωστακιώτης 20(6), Παπούτσης, Πατούλας, Χαϊδής, Ζαμπάρας 9, Λύγδας 7, Μπάρκας.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Κουτσογιάννης 36(3), Βλαχογιάννης 16(2), Μπίμπας 9(2), Χωραφάς 9(1),  Κωνσταντίνου 2, Κόκλας, Κουγιουμτζής, Παρασκευόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου