Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Βροχές και... καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Ερχονται βροχές και καταιγίδες -Πού και πότε θα χτυπήσει ο εξασθενημένος κυκλώνας «Κλεοπάτρα»

Νέα επιδείνωση  παρουσιάζει από σήμερα τα ξημερώματα  (Τετάρτη) ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις ανέμους καθώς στη χώρα φθάνει, «εξασθενημένος» βέβαια, ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» που χτύπησε τη Σαρδηνία αφήνοντας πίσω του 18 νεκρούς.

Οι βροχές ξεκίνησαν από την Ηπειρο και την Κέρκυρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας  «κατέβηκαν» νοτιότερα και τώρα "χτυπούν" τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και την Καλαμάτα. Από το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν ανατολικότερα και να χτυπήσουν τα βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Από τις 02.15 έχουμε καταιγίδα στην περιοχή της Ναυπάκτου η οποία συνεχίζεται (04.00)με αυξομειώσεις στην έντασή της...

Εντονοι νοτιάδες εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ θα πνέουν στη χώρα ενώ στο Ιόνιο θα είναι ελαφρώς πιο ενισχυμένοι και πιθανότατα να φθάσουν και τα εννιά μποφόρ.

Στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα πνέουν βοριάδες εντάσεως μέχρι πέντε μποφόρ, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το απόγευμα θα γυρίσουν σε νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το βράδυ όταν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη.

Από την Πέμπτη το μεσημέρι μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ .

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου