Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σ.Σ.Α.: Ανακάλυψη της νομιμότητας ή σημάδια... πολιτικής σύψης


"Γύψο" και "φίμωτρο" επιβάλλει ο Μπουλές!!

Κεκλισμένων των θυρών από σήμερα οι συνεδριάσεις του Συνδέσμου ;

Έτσι προστατεύει την Δημοκρατία;;;

Τι φοβάται;;
 
Το θέμα που δημιουργήθηκε «εκ του μη όντως» στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδέσμου Στερεών Αποβλήτων» και που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίας, απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη ειδικά για τους λόγους που επικαλέσθηκαν τα μέλη του κ.κ. Παντελής Πατούχας και Παν. Παναγόπουλος η οποίοι απαίτησαν αυτή να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».
Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι τον Ν. 2690/99 – Άρθρο 14, αξίωσαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα τα ΜΜΕ, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και οι δημότες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την Συνεδρία και που δεν ήταν λίγοι.
Το ίδιο συνέβη όταν προσήλθε ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας κ. Α.Κοτσανάς των οποίων δεν επετράπη η είσοδος στην Αίθουσα!
Πράγματα πρωτοφανή, δηλαδή για μια συνεδρίαση Δ.Σ. που αποδίδονται σε ενέργειες του Δημάρχου κ. Μπουλέ και που δεν συνάδουν με την «δημοκρατία» την οποία επικαλείται σε άλλες περιπτώσεις, κατά το συμφέρον του ιδίου και της Δημ. Παρατάξεώς του.
Και όλα έγιναν μετά την 17/10/2013 «έγγραφη πρόσκληση» (μομφή) τριών συμβούλων (Πατούχα, Παναγόπουλου και…. Ευσταθίου που είναι εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίδας και δεν του πέφτει λόγος, κάτι που θα πρέπει να εξετάσει  ο κ. Καπεντζώνης) να «παραιτηθεί ο Πρόεδρος κ. Σαλαμούρας επειδή…. «αποχώρησε από την Παράταξη Μπουλέ»!...
Άρα κάποιοι έχουν δίκαιο που ισχυρίζονται πως κάπου, στην υπόθεση,  υπάρχει… «δάκτυλος Μπουλέ»!....
Να θυμίσουμε πως από ιδρύσεως του «Συνδέσμου», τότε που διοικητικά μέλη ήταν οι δήμαρχοι των ενδιαφερομένων όμορων της Ναυπάκτου Δήμων και ο εκάστοτε Δήμαρχος της οποίας ήταν Πρόεδρος, ΟΛΕΣ οι συνεδριάσεις ήταν «ανοιχτές» σύμφωνα με τους άγραφους Νόμους της Δημοκρατίας και ουδέποτε είχε τεθεί παρόμοιο θέμα!...
Το «άκρον άωτο», ωστόσο, ήταν η «απαγόρευση εισόδου» και στον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα στον οποίο ο Πρόεδρος της  Διαχείρισης κ. Χρήστος Σαλαμούρας απευθύνθηκε, με επιστολή του, να διευκρινιστεί «εάν απαγορεύεται η παρουσία τρίτων» στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Γνωρίζοντες πως ο κ. Περιφερειάρχης εμφανίζεται «ως φίλα προσκείμενος του Δημάρχου», θεωρούμε απαράδεκτο, ο εκπρόσωπός του να τυγχάνει  μιας τέτοιας αντιμετώπισης και μας θυμίζει τη λαϊκή ρήση: «Όποιος έχει τέτοιους…  φίλους….»!...
Όπως είναι ευνόητο μέχρι να ληφθεί η «Απόφαση» του κ. Περιφερειάρχου, και να επανέλθουν προς συζήτηση στο Δ.Σ. τα θέματα που περιελάμβανε η χθεσινή «ατζέντα» , δηλαδή: α) Τοποθέτηση του  Προέδρου κ. Σαλαμούρα (κυρίως επί της πρότασης μομφής) και β) Η Οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου (κυρίως για το χρέος των 500χιλιάδων ευρώ του Δήμου Ναυπακτίας και των 200 περίπου χιλιάδων ευρώ που απαιτεί  εργολάβος), οι δημότες Ναυπακτίας θα έχουν αρκετά  «πιπεράτα» να συζητήσουν και να σχολιάσουν τόσο για τον Δήμαρχο κ. Μπουλέ και την «δημοκρατία» που πρεσβεύει, όσο και για τους τρεις «φερέφωνους», όπως πολλοί τους  χαρακτηρίζουν, συμβούλους της Διαχείρισης.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιστολή του κ. Χρ. Σαλαμούρα, προς το Δ.Σ. της Διαχείρισης και σας την παραθέτουμε:

 
 




        Προς  :     τα  Μέλη  του  Διοικητικού    Συμβουλίου    του 
            Συνδέσμου  Διαχείρισης Στερεών  Αποβλήτων  1ης  ΓΕΝ
 κ.κ.    Παναγόπουλου  ,   Πατούχα ,   Ευσταθίου .

  

              Σε  συνέχεια  της  από 4-11-2013  ανακοίνωσής  μου  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  του  Δήμου  Ναυπακτίας    για  αποκατάσταση  της αλήθειας  και για  να γνωρίζουν  οι πολίτες   τα   πραγματικά   γεγονότα ,   θα   αναφερθώ  στο   χρονικό  της    από 17-10-2013  προτάσεως   μομφής στο πρόσωπο  του προέδρου που  κατατέθηκε  στο σύνδεσμο.

             Με  την ολοκλήρωση  της 14ης Τακτικής  Συνεδρίασης του  Διοικητικού  Συμβουλίου ο.  κ. Παναγόπουλος  ανέγνωσε επιστολή – πρόταση παραίτησης  του προέδρου  από το Σύνδεσμο   που πρωτοκολλήθηκε την ίδια  μέρα  με  αριθμό 367/2013.Μετά   την ανάγνωση  και  χωρίς  οι   σύμβουλοι  Πατούχας  - Ευσταθίου  να έχουν  την επιστολή  στα  χέρια   τους ,  ζητήθηκε  η υπογραφή της  από τα αναφερόμενα μέλη   χωρίς να  δώσουν   βαρύτητα   στην έκφραση  της  άρσης της  εμπιστοσύνης  στο πρόσωπο  του προέδρου  της Ε.Ε.  και  του  Δ.Σ. . Η  συζήτηση    στράφηκε  κυρίως   στο ηθικό μέρος  της  πρότασης (  χωρίς αναφορά   στην άρση της  εμπιστοσύνης ) , πράγμα  που οδήγησε     στην συνέχεια τον κ. Πατούχα  με νέα επιστολή  του να  απαλείψει την έκφραση που γινόταν  αναφορά στην άρση της  εμπιστοσύνης  στο πρόσωπο μου ,  αφού σε καμία περίπτωση   δεν  τον εκφράζει. (πρωτοκολλήθηκε  με  αριθμό 371/2013 )

      Σας παραθέτω  τις  επιστολές  όπως  κατατέθηκαν  στον  σύνδεσμο (ουσιαστική  διαφοροποίηση  του  κ. Πατούχα) η οποία  ήταν  φυσικό  επακόλουθο  της τακτική  Παναγόπουλου.

 

             Παρόλα  αυτά   ως πρόεδρος  του  Συνδέσμου   θα  ήθελα να  σας θέσω  τις  παρακάτω  σκέψης  και  απόψεις που  θα  δικαιολογήσουν την τελική  μου  στάση , στην πρότασή  σας.

1.      Ο  Σύνδεσμος Διαχείρισης  Στερεών  Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ –

ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

όπου    Πρόεδρος εκλέγεται   κάθε  φορά ο αρεστός του  Δημάρχου Ναυπακτίας  !!!! αλλά  σύνδεσμος  των Δήμων  Ναυπακτίας - Θέρμου – Δωρίδας  όπου οι  αντιπρόσωποι  των Δήμων    (  θα μπορούσαν  να  είναι και από την  μειοψηφία )  εκλέγουν   Πρόεδρο -  Αντιπρόεδρο  -  μέλη    εκτελεστικής  επιτροπής  ενώ  η  εποπτεία  του Συνδέσμου   καλώς ή κακώς  μετά  και το Ν. 4071/2012  έχει περιέλθει στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όχι στο Δήμαρχο  Ναυπακτίας.

          Απαίτηση  του νομοθέτη   λοιπόν , τόσο  στον Ν. 3852/2010 όσο και  στον 4071/2012 για τους Φο. Δ. Σ. Α. ήταν να  μην ασκείται πολιτική  από μία  συγκυριακή – οριακή Δημοτική πλειοψηφία ενός  και ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΥ

( Δήμο Ναυπακτίας  στην περίπτωσή  μας) αλλά  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  μέσου  του   ΠΕ. Σ. Δ. Α. (αλλιώς   κάθε  δήμος  θα  είχε  και τον δικό  του Φο. Δ. Σ. Α.) .

 
            Ακολουθώντας   όμως και  το  σκεπτικό  της πρότασής σας  για  δημοκρατική  εκπροσώπηση των δημοτικών  παρατάξεων στα  όργανα ενός Δήμου    σύμφωνα  με την λαϊκή  εντολή    ,  μια  ματιά στο Δημοτικό Συμβούλιο  του  Δήμου Ναυπακτία   και  στην  « Ανεξάρτητη Δημοτική  Κίνηση  Ναυπακτίας»   οριακή  πλειοψηφία ,  επιβεβαιώνει  ότι η   εκπροσώπηση των  δυνάμεων της Α.Δ.Κ.Ν.  στο  σύνδεσμο    είναι ποιο δίκαια  από ποτέ ,  με  αντιπροσώπους  της  όπως  Παναγόπουλο – Πατούχα και  Ευσταθίου !!! (ανάλογα  με την περίπτωση) ίδια ακριβώς οριακή πλειοψηφία  ;  

      Καλύτερα να μην κάνω  αναλογία ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ  με  βάση την  λαϊκή απήχηση – εντολή   που έχει  αυτή τη στιγμή η παράταξη ΜΠΟΥΛΕ στην Κοινωνία της Ναυπακτίας!!!!

           2.  Ως  πρόεδρος όλα  αυτά  τα  χρόνια   προσπάθησα  να   υλοποιήσω   τις  αποφάσεις    των θεσμοθετημένων οργάνων  του Συνδέσμου ( δικές σας αποφάσεις )  υπηρετώντας  με το  καλύτερο τρόπο το σύνδεσμο  και τους πολίτες   σεβόμενος  την λαϊκή  εντολή.                 

        ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑ  ΟΥΤΕ  ΘΑ  ΑΣΚΗΣΩ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ   κατά  εντολή   οριακής  δημοτικής πλειοψηφίας  Α. Δ. Κ. Ν. όπως ζητήθηκε – καταργώντας τους εαυτού μας  -  καταστρατηγώντας  θεσμούς  και  ρόλους.

        ΠΟΤΕ ΔΕΝ  ΑΣΚΗΣΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ κατά  τα πρότυπα  του Δημάρχου Ναυπακτίας    αποφασίζοντας μόνος μου    είστε μάρτυρες  ότι και για θέματα που  θεσμοθετημένα μπορούσα να αποφασίζω πάντα τα έφερνα  στο Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης και μετά εκτελούσα.

4. Στηρίζοντας τις  ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ,  κατά  κοινή ομολογία

πετύχαμε πολλά ,  καταφέραμε  ακόμα  να δώσουμε  δείγματα    λειτουργίας  συλλογικού  οργάνου που όλοι μαζί  αποφασίζουν -  υλοποιούν και πετυχαίνουν χωρίς αρχηγούς  και στρατιωτάκια αλλά με δυνατή ομάδα όπως  δεσμευτήκαμε  στην κοινωνία.

          Αυτό το  δείγμα  διοίκησης  έρχεται τώρα  σε αντίθεση  με τις  αρχές που υπηρετεί η Α. Δ. Κ. Ν.    , που ένας  σχεδιάζει – ένας αποφασίζει – ένας υλοποιεί – με σκοπό   να ξαναβγεί αυτός ο ένας Δήμαρχος ενώ όλοι     οι άλλοι  μόνο να ακολουθούν και να χειροκροτούν .

            5. Η εκτελεστική Επιτροπή  και το Διοικητικό Συμβούλιο    είναι θεσμοθετημένα όργανα του Συνδέσμου   και όχι  του Προέδρου ( ο πρόεδρος υπηρετεί τις  αποφάσεις αυτών )   η μη στήριξη σας  κατά  την πρόταση μομφής  των οργάνων  αυτών ,  με τη μη συμμετοχή σας ή με την  λήψη αποφάσεων και ενεργειών  που θα βλάψουν το σύνδεσμο και την κοινωνία            ΔΕΝ  ΤΙΜΑ  ΚΑΝΕΝΑΝ  ΜΑΣ

και  θα πρέπει  να  λογοδοτήσουμε  απέναντι στον κόσμο  που  μας επέλεξε .

Έχουμε  δεσμευτεί να  υπηρετούμε  τα  συμφέροντα  των συμπολιτών  μας  και όχι τα  συμφέροντα  της παράταξης – ΜΠΟΥΛΕ όπως με την επιστολή σας  κάνατε .

          6.  Έχοντας  συνεργαστεί μαζί σας τόσο καιρό και έχοντας    δείγματα των  αρχών και των αξιών  που σας διακατέχουν  και  με μοναδικό  σκοπό την ομαλή μετάβαση του συνδέσμου στην Περιφέρεια  μέχρι  31-12-2013 ως παρακαταθήκη  των Δήμων  μας ,   επιθυμώ  την συνέχιση  της  λειτουργίας του  συνδέσμου  απρόσκοπτα   σύμφωνα με την εντολή  που έχουμε  από την Ελληνική  Βουλή και μακριά  από  μικροπρέπειες - κομματικά  συμφέροντα -  πολιτικές περασμένης δεκαετίας.

         8.Τέλος  αναλαμβάνοντας  την ευθύνη  των  πράξεων μου και έχοντας - κακώς – απομεινάρια διοίκησης ΜΠΟΥΛΕ , με  αποδοχή  παραίτησης μου  από την O.Ε. μετά  από  ΕΞΙ  ΜΗΝΕΣ είναι άδικο   να μην ακολουθήσω

τακτική ενός   ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


                         Με σεβασμό και  εκτίμηση  σε κάθε  επιλογής  σας 

      
                                                           Σαλαμούρας  Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου