Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η Βιβλιοθήκη της πόλης μας κάνει... Restart


Αφού πρώτα έκανε ένα Save στο πλούσιο υλικό της και την πολύχρονη εμπειρία της προχωράει στη νέα εποχή τής ψηφιακής τεχνολογίας. Ήρθε η ώρα να προσφέρει στη Γενιά Υ, (νέοι 18-34 ετών) το χώρο για δημιουργική απασχόληση.

Στην Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου είναι σχεδόν έτοιμο το Μedia Lab που έχει κατασκευάσει το Future Library με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Θα βρείτε τρεις νέους χώρους με hi-tech εξοπλισμό για διακριτές λειτουργίες  γύρω από τις τέχνες, την τεχνολογία και την καινοτομία. Σκοπός του είναι να δώσει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες. Οι χώροι αυτοί είναι:

·        Ο χώρος εργασίας και δημιουργίας, ένας ανοιχτός χώρος εξοπλισμένος με καινούργιους υπολογιστές, προτζέκτορα, διαδραστικό πίνακα και τραπέζια συνεδριάσεων. Προσφέρεται για ξεναγήσεις στον κυβερνοχώρο, για συναντήσεις ομάδων, προβολές, μουσικές βραδιές και παραστάσεις, για σεμινάρια πληροφορικής και για άλλες δημιουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Η επίπλωση είναι νεανική· κυριαρχεί το γκρι, το λευκό, το κόκκινο και το βαθυκύανο και προσφέρει άνετους φουτόν καναπέδες, σκαμπό, μαξιλάρια, συνθήματα στους τοίχους.

·        Το δωμάτιο συνεργασίας, ένας χώρο κλειστός με διαφανές τζάμι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη και βίντεο. Είναι σχετικά μικρός χώρος, αφού χωράει μέχρι οκτώ άτομα· έχει αντισυμβατική και διασκεδαστική επίπλωση, δύο κούνιες μια εργονομική πλαστική στρογγυλή πολυθρόνα που γυρίζει γύρω από τον εαυτό της χωρίς να πέφτεις. Προσφέρεται, ύστερα από κράτηση, για συναντήσεις μικρών ομάδων για δημιουργική σκέψη και τηλεδιασκέψεις.

·        Ακριβώς δίπλα, με την απαραίτητη ηχομόνωση, βρίσκεται το Music Studio. Ένα κανονικό μικρό στούντιο, με υπολογιστή για ψηφιακή εγγραφή ήχου, με κιθάρα, πλήκτρα, μικρόφωνα, κονσόλα, μείκτη. Ο Υπολογιστής έχει προγράμματα για επαγγελματική επεξεργασία ήχου για όσους θέλουν να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι, να γυρίσουν ένα βίντεο, να κάνουν μια ραδιοφωνική εκπομπή.

 
Τα εγκαίνια του Μedia Lab θα γίνουν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί με ξενάγηση στους χώρους και θα τελειώσουν αργά το βράδυ με μουσική από ντόπια συγκροτήματα. Περιλαμβάνουν δράσεις όπως εκπαίδευση σε δεξιότητες του κυβερνοχώρου, τηλεδιάσκεψη με τους φυσικούς του CERN, προβολή και παρουσίαση φωτογραφιών, προβολή δράσεων της οικολογικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ και άλλες. Οι περισσότερες δράσεις απαιτούν προεγγραφή. Γι’ αυτό λοιπόν ενημερωθείτε έγκαιρα για τον Μαραθώνιο της Βιβλιοθήκης και ελάτε να μάθουμε, να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε και να εμπνευστούμε.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου