Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Κρεμ ΜΠ(ρ)ΟΥΛΕ με σοκολάτα και.... κανέλα

Βασική συνταγή για κρεμ ανγκλέζ

Υλικά (για 6 φορµάκια)

  
  150 γρ. σοκολάτα υγείας
    600 ml κρέµα γάλακτος
    4 κρόκοι αβγών
    140 γρ. ζάχαρη
    2 ξυλάκια κανέλας
    10-15 σπόροι μοσχοκάρυδο
    5 κ.σ. καστανή ζάχαρη (για το σερβίρισµα)
Εκτέλεση
Λιώνουµε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη µισή κρέµα γάλακτος µε τους κρόκους. Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βάζουµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Οταν έρθει σε βρασµό, αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το µείγµα στο µπολ µε τους κρόκους. Ανακατεύουµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Περνάµε το µείγµα από σήτα και το ενώνουµε µε τη λιωµένη σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά µε το ραβδοµπλέντερ και γεµίζουµε τα πυρίµαχα φορµάκια, περίπου µέχρι το χείλος.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 100οC. Βάζουµε τα φορµάκια σε ταψί και το γεµίζουµε νερό µέχρι τα 2/3 του. Ψήνουµε για περίπου 1 ώρα. Aφήνουµε να κρυώσουν καλά. Πρoτού σερβίρουµε, πασπαλίζουµε µε καστανή ζάχαρη και καραµελώνουµε την επιφάνειά τους µε τη βοήθεια ενός καµινέτου ή βάζοντας τα φορµάκια στο γκριλ µέχρι να καραµελώσει η ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου