Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Έρευνα στο δήμο Γορτυνίας για τις.... απευθείας αναθέσεις


Αρκαδία: Έρευνα για εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις στο δήμο Γορτυνίας

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, όρισε ειδικό επιθεωρητή και διέταξε τη διενέργεια έρευνας στον δήμο Γορτυνίας, για να ελεγχθεί η νομιμότητα εξακοσίων και πλέον απευθείας αναθέσεων, συνολικού ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ, που έχει κάνει η δημοτική Αρχή.
Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από υπόμνημα που κατάθεσε στον γενικό επιθεωρητή, πριν από περίπου ένα μήνα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.
Εξάλλου, στον κ. Ρακιντζή έχουν φθάσει παρόμοιες καταγγελίες και από άλλες πλευρές,
ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφθηκαν τον γενικό επιθεωρητή και κατέθεσαν πλήθος στοιχείων -που ενισχύουν αυτές τις καταγγελίες σύμφωνα με δηλώσεις τους- όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας,
καθώς και ο ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης Γιώργος Αναστόπουλος.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή τους, εκτιμούν, ότι η κατάσταση στον δήμο είναι πλέον εκτός ορίων και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση "Επιτροπής για τη Διαφάνεια και την Προστασία του Δημόσιου Χρήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου