Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ... ΠΕΙΡΑΙΑ ‼! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)


peiraias4

Το ρεπορτάζ δεν έρχεται από την Καρμπάλα του Ιράκ, αλλά από τα Καμίνια του Πειραιά. Όπως συνηθίζεται εδώ και λίγα χρόνια, έτσι και εφέτος εκατοντάδες Σιίτες από πολλές περιοχές της Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Σωματείου Πακιστανών Μουσουλμάνων Σιιτών στον Πειραιά για να συμμετάσχουν στην Ασούρα, για να θρηνήσουν, δηλαδή, τον θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν.
peiraias2

Οι πιστοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο του Πειραιά και σταδιακά πολλοί ξεκίνησαν να αυτομαστιγώνονται ξυπόλυτοι και ημίγυμνοι. Αυτή η ιδιαίτερα βίαιη χειρονομία πίστης και θρήνου η οποία συνοδεύεται από λάβαρα και μοιρολόγια αποτελεί το αποκορύφωμα της γιορτής της Ασούρα -το Πάσχα των Σιιτών.

peiraias1 peiraias3

Και φέτος η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Ο λόγος είναι λίγο πολύ γνωστός, και είναι η τεράστια μάζα λαθρομεταναστών που υπάρχει στην πατρίδα μας η οποία με την βοήθεια της αριστεράς και φυσικά της συγκυβέρνησης κάνει ότι επιθυμεί απολαμβάνοντας πλήρη θρησκευτική ελευθερία. Ο Δένδιας φαίνεται πως έχει δώσει  κάθε δικαίωμα σε λαθραίους ώστε να κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα! Από πορείες, συγκεντρώσεις και αυτομαστιγώματα για τον Μωάθεμ μέχρι και κηδείες στο κέντρο της Ομόνοιας!
peiraias5 peiraias6 peiraias7
Το βίντεο από την περσινή γιορτή, από το Euronews:


makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου