Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Oι «βουλευτές-μαξιλάρια» της..... κυβέρνησης


paulos-xaikalis.jpgΤι εννοούσε ο πρωθυπουργούς όταν στο Βερολίνο μίλησε για «μαξιλάρια». Η ερμηνεία αποδίδει το όρο σε βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Προέρχονται τόσο από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, όσο και από τους ΑΝ.ΕΛ αλλα και τη ΔΗΜΑΡ.

psarianos-5710-767x600.jpgΤο Εθνος σήμερα, χαρτογραφεί αυτή την ομάδα των βουλευτών μαξιλαριών. Στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σαραντάκος επικαλείται πληροφορίες που εμφανίζουν ήδη τον βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη να βρίσκεται καθ” οδόν προς τη ΝΔ, επικαλούμενο και το γεγονός ότι δήλωσε Παρών στην πρόταση δυσπιστίας. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι κύριοι Λοβέρδος και Αηδόνης που ως μετριοπαθείς επιμένουν πως θα ήταν λάθος να οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές και δεν αποκλείεται να δώσουν στήριξη στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα νομοσχέδια.

vassilis-oikonomou.jpgΣτην κατηγορία βουλευτές- μαξιλάρια φέρεται να ανήκει όμως κι ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με το Εθνος που αναφέρει «η ρητορική του οποίου κατά του κόμματος του κ. Τσίπρα έχει πολλές ομοιότητες με αυτές των βουλευτών της ΝΔ. Ακόμη και χθες ο κ. Κουίκ επέλεξε να στείλει αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός του, με αφορμή δηλώσεις του κ. Ν. Βούτση περί συνομιλιών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία.

kasapides.jpgΣυγκεκριμένα, αφού υπενθύμισε την πρόσφατη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., στην οποία δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βούτση: «Επειδή δεν συνομιλεί μαζί μου -αυτό είναι σίγουρο- ας ερωτηθούν εκείνοι των ΑΝ.ΕΛ., στους οποίους αναφέρεται ή έχει στην ατζέντα του. Είναι οι μόνοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του. Τις ίδιες θέσεις με τον κ. Κουίκ έχει εκφράσει και ο κ. Π. Χαϊκάλης, ο οποίος συνδέεται και με προσωπική φιλία με τον κ. Αντ. Σαμαρά αλλά και ο κ. Τ. Μελάς και η αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Μ. Κόλλια.»

kollia-tsarouxa.jpgΣύμφωνα πάντα με το Έθνος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατίσουν ορισμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου. «Οι δύο πολιτικοί διαφώνησαν με την αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση και θεωρούν ότι σε κρίσιμες ψηφοφορίες πρέπει να υποστηρίζεται το κυβερνητικό έργο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου