Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Βροχή" τα δείγματα DNA από... τσιγγάνους

 

Τα αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA σε άλλες επτά περιπτώσεις που κρίθηκαν ως ύποπτες, αναμένει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις με αυτήν την 4χρονης Χριστίνας που αποκαλύφθηκε σε οικισμό τσιγγάνων στην περιοχή των Διαβατών, όπου, οι βιολογικοί γονείς της ανήλικης διαπιστώθηκε ότι είναι άλλοι απ' αυτούς που δήλωσαν τη γέννησή της.Ήδη στις παραπάνω περιπτώσεις έχουν ληφθεί δείγματα γενετικού υλικού από τους φερόμενους ως γονείς -κάτι που προηγήθηκε και στην περίπτωση της 4χρονης- τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των αντίστοιχων παιδιών,

για να πιστοποιηθεί εάν τα τελευταία είναι των ζευγαριών με τα οποία ζουν.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται στην πλειονότητά τους για ζευγάρια τσιγγάνων,
ενώ οι περιπτώσεις τους κίνησαν τις υποψίες της εισαγγελίας, επειδή οι δηλώσεις γέννησης των παιδιών απέχουν μόλις έξι με επτά μήνες από άλλες δηλώσεις προηγούμενων γεννήσεων.
Η έρευνα έγινε έπειτα από παραγγελία που είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε όλες τις εισαγγελίες πλημμελειοδικών της χώρας, λίγες μόλις μέρες αφού έγινε γνωστή η υπόθεση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα.
Στη Θεσσαλονίκη έγιναν έλεγχοι σε 3.000 φακέλους που συντάχθηκαν κατά την τελευταία 5ετία στα 47 ληξιαρχεία του νομού.

Στο "Χαμόγελο του παιδιού" η μικρή Χριστίνα
 
Στο μεταξύ, σε ξενώνα του "Χαμόγελου του Παιδιού", όπως η Μαρία, φιλοξενείται η 4χρονη από την Θεσσαλονίκη,
η περίπτωση της οποίας αποκαλύφθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.
Όπως έγινε γνωστό, ονομάζεται Χριστίνα, ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.
Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη ήδη άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των υποτιθέμενων γονιών της για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.
Το ζευγάρι των τσιγγάνων που εμφανιζόταν ως γονείς της, είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλη υπόθεση και για αυτό η ανήλικη ζούσε με την υποτιθέμενη γιαγιά της.
Από το περιβάλλον της οικογενείας υποστηρίχθηκε ότι το παιδί το άφησε στον οικισμό των Διαβατών μία γυναίκα από την Βουλγαρία που δεν εμφανίστηκε ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου