Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η "χήρα νύφη Δημαρχία"... Τα "παιδιά"... Και οι "μνηστήρες"!....


Ποιός σας είπε πως μόνο στην Ιθάκη, την εποχή του Οδυσσέα, υπήρξαν η... "χήρα νύφη" και οι... "μνηστήρες";.. Εάν υπήρξαν, δηλαδή, γιατί η μυθολογία δεν το αναφέρει με... σιγουριά ότι τα γεγονότα πράγματι διαδραματίστηκαν!.. Γι'  αυτό θεωρώ πως η Ναυπακτία, μπορεί να είναι και μοναδική στην περίπτωση!... Με "χήρα νύφη" την Δημαρχία της... "Παιδιά" τους δημότες της... Και "μνηστήρες γαμπρούς" αρκετούς "υποψήφιους" που την "περιτριγυρίζουν" να την "κερδίσουν" με έξυπνο και σύγχρονο τρόπο, όπως κάνουν τα "καμάκια", πλησιάζοντας τα παιδιά της..."πανέμορφης χήρας"...

Μα θα μου πείτε "γιατί αποκαλώ τη Δημαρχεία Ναυπακτίας, χήρα"!.. Γιατί;... Μήπως και η Πηνελόπη της Ιθάκης, ήταν... χήρα;.. Είχε "άντρα" που απουσίαζε και κανείς δεν τον είχε δει να την "προσέχει"!.. Εάν ήταν κοντά της  ο Οδυσσέας, κανείς δεν θα τολμούσε να την πλησιάσει!

Μ' αυτό ως δεδομένο και η Δημαρχεία Ναυπακτίας, "χήρα" είναι, αφού ο... "Οδυσσέας" της, τρία χρόνια τώρα, "απουσιάζει" από τις "ανάγκες" της! Και πέστε μου: "Τι της προσέφερε αυτά τα χρόνια;"... Ακόμα και τα παιδιά της, τα είχε... αποξενωμένα!.. Μόνο τα "δικά του".. κοίταζε και με αυτά... "πορεύθηκε"!..  

Αχ, αυτά τα... "παιδιά" της Ναυπακτίας!..

Ξέρετε πως νοιώθουν να βλέπουν το "παλάτι" τους παραμελημένο και τον εαυτούς τους παρακατιανούς και... "ορφανούς";.. Δίκαιο δεν θα έχουν να περιμένουν με "λαχτάρα" τον Μάη, μπας και έρθει ο "πραγματικός" Ναυπάκτιος πατέρας τους να "φροντίσει" το "βασίλειό τους" και να τα περιβάλει με θαλπωρή;..

Ωστόσο και μέχρι τότε, έχουν πολλά ακόμα, να υποφέρουν!..

Πολλοί, βρε παιδιά, οι... "μνηστήρες"!..  Και ποιός να είναι, αν είναι, που δεν το πιστεύω, ανάμεσά τους ο "πραγματικός πατέρας"  τους;...

Λίγο - πολλοί, βέβαια, όλοι οι μνηστήρες για τη Ναυπακτία, είναι... γνωστοί!.. Και τα παιδιά της "χήρας", όσο και αν σήμερα αυτοί προσπαθούν να τα "κανακέψουν" με λόγια και... "καραμέλες", δεν ξεχνούν!... Όπως και κάθε παιδί που βλέπει, κάποιον, να "βιάζει" τη "μάνα του" ή να "ασελγεί" επ'  αυτής και του ιδίου!.. Ξεχνάει;... Θα τον ξαναυποδείξει για... "πατέρα" του, περιμένοντας στο τέλος να υποστεί τα ίδια;...

Όμως, εγώ προσωπικά, δεν φοβάμαι μόνο τους μνηστήρες της Πηνελόπης... Φοβάμαι και τους "ακόλουθούς" τους, αυτούς τους συμβούλους, που αναμένουν να "πάρουν" κάποια θεσούλα για να "αναδειχθούν" κοινωνικά και να "δείξουν" τη "δύναμή τους" ασελγώντας κατά παντός αδύναμου ή αδύναμης που θα έχει την ανάγκη τους!..

Βέβαια κι ευτυχώς, δεν είναι όλοι ίδιοι! Και βέβαια υπάρχουν αξιόλογοι συνδημότες αυτών των "παιδιών" που αξίζουν να υποστηριχθούν! Και τα "παιδιά", τους γνωρίζουν!.. Έχουν ένστικτο!...

Μιλάω για τους άλλους.. Που κι εκείνοι είναι γνωστοί και... αποδιοπομπαίοι αλλά μες στη λαχτάρα τους να επαναλάβουν τα ίδια θεωρούν τους άλλους ως έχοντας... αλτσχάιμερ ή πως θαυμάζουν τα κατορθώματά τους !..  

Οπωσδήποτε όμως, αν κάποιος από τους τελευταία αναφερόμενους, θεωρεί τον εαυτό του "αδικημένο" από τα γραφόμενά μας, μπορεί να ανασκαλίσει το θέμα απλά για να μας λύσει τα χέρια ώστε να επανέλθουμε με στοιχεία!..

Τέλος, οι παρουσιαζόμενοι σήμερα ως "μνηστήρες" της "χήρας Ναυπακτίας" δεν μοιάζουν όλοι σ'  αυτούς "της Πηνελόπης". Ο καθένας έχει τη δικιά του προσωπικότητα, καταξίωση και επιθυμία για... προσφορά!

Όμως, θα ήταν ευχής έργο να παρουσιαστεί ο πραγματικός "πατέρας" ώστε και η "χήρα- νύφη" να... ησυχάσει και τα "παιδιά" να ξαναδούν τον τόπο τους σε τροχιά ανάπτυξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου