Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει... Αλλάζει ο... πρωθυπουργός;

Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει στην κυβέρνηση, αλλάζει ο πρωθυπουργός – Είναι σενάριο;

Η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη χθες για επιστροφή στην κυβέρνηση έφερε ξανά στην επιφάνεια μια ολόκληρη συζήτηση. Αν και όλα είναι σε επίπεδο σεναρίου κάποιοι θυμίζουν με νόημα ότι δεν χρειάζονται εκλογές για να σχηματιστεί μια άλλη κυβέρνηση. Το έδειξε η περίπτωση Παπαδήμου μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου
Αλλοι υπενθυμίζουν ότι δεν είναι μονάχα η κ. Μπακογιάννη. Λένε με νόημα ότι η Ντόρα Μπακογιάννη απλά επανέφερε το θέμα.
Υπάρχουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητοι που προτείνουν μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την υπάρχουσα Βουλή.
Και ο κ. Λοβέρδος, που πλέον έχει προσεγγίσει τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Σκανδαλίδης και ο κ. Τριαντάφυλλος έχουν εκφραστεί υπέρ της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
Απ' τη ΔΗΜΑΡ πάλι είναι σαφές πως το πρόβλημα υπάρχει με την παρούσα κυβέρνηση με την οποία δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκληση.
Μια νέα προγραμματική συμφωνία όμως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Ποια είναι αυτά τα ενδεχόμενα;
Μια νέα κυβέρνηση, με νέα πρόσωπα και ειδικά άλλο πρόσωπο στη θέση του Πρωθυπουργού με νέα προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.
Είναι ένα σκηνικό που μετά το ... δεδικασμένο Παπαδήμου είναι πλέον γνώριμο, ενώ στην περίπτωση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ η συμβίωση πλέον δεν είναι και πρωτόγνωρη.
Γιατί τώρα;
Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η κριτική στην πολιτική που ασκεί η ηγεσία των κομμάτων αυξάνεται και οδηγεί πολλούς στην έξοδο.
Κάποιοι συζητούν πως ήρθε η ώρα μέσω αλλαγών να συγκρατηθούν τα φαινόμενα αποσύνθεσης των κοινοβουλευτικών ομάδων και παράλληλα με την ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ αλλά και της πλειοψηφίας των ανεξάρτητων βουλευτών να προκύψει ένα πολύ πιο ισχυρό κυβερνητικό σχήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου