Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ολη η Ελλάδα χορεύει.... σάμπα

Ολη η Ελλάδα χορεύει σάμπα -Η Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ   

Είναι τα «μαγικά» εισιτήρια. Αυτά που εξασφαλίζουν λίγοι και... εκλεκτοί, για τις ποδοσφαιρικές «παραστάσεις» που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης. Αυτά που έχουν γίνει πλέον συνήθεια για την Εθνική ομάδα, που εξασφάλισε ένα ακόμη. Το εισιτήριο για τη Βραζιλία, αφού κατάφερε να μείνει ζωντανή στο Βουκουρέστι, απέναντι στη Ρουμανία και με το 1-1 του δεύτερου αγώνα των μπαράζ πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2014.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει το παρών στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η δεύτερη διαδοχική έπειτα από το 2010 που βρέθηκε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε στον αγώνα στο Βουκουρέστι με το προβάδισμα που έδινε το 3-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκείνη ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Ρουμανίας σε επίσημο παιχνίδι. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις μερικά 24ωρα για να... αποτελειώσει η Εθνική τον αντίπαλό της, καθώς μπορεί να μην κέρδισε, αλλά η ισοπαλία (1-1) ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή.
Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου ήταν καθοριστικό. Στο 23', μετά από τρομερή ασίστ του Γιώργου Καραγκούνη άνοιξε το σκορ, δείχνοντας συνέπεια στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορεί το λάθος που έγινε στο 55' με το απίστευτο αυτογκόλ από το πόδι του Βασίλη Τοσορίδη που... συνδυάστηκε «άψογα» με τον Χοσέ Χολέμπας, να πάγωσε προς το παρών την Εθνική ομάδα αλλά και την κερκίδα- σχεδόν 2.000 Ελληνες βρέθηκαν στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος- όμως το... κακό δεν έγινε. Οι Ρουμάνοι δεν κατάφεραν να βρουν μόνοι τους το δρόμο προς τα δίχτυα και στα τελευταία λεπτά ουσιαστικά πέταξαν λευκή πετσέτα.
Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ξεκίνησαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην κερκίδα και τον αγωνιστικό χώρο. Οι διεθνείς σήκωσαν στα χέρια τους τον Φερνάντο Σάντος και τον πετούσαν στον αέρα, ενώ οι 50.000 Ρουμάνοι είχαν παγώσει. Πάντως νωρίτερα οι υποστηρικτές των γηπεδούχων δεν ήταν ιδιαίτερα... φρόνιμοι, καθώς στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έριξαν ένα καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα στον Καρνέζη, τον Χολέμπας και τον Παπασταθόπουλο, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.
Με το 1-1 λοιπόν, στον δεύτερο αγώνα των μπαράζ, η Εθνική ομάδα κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το σερί των παρουσιών στις μεγάλες διοργανώσεις. Άλλωστε, από το 2004 και τις ονειρικές στιγμές στα γήπεδα της Πορτογαλίας, μόνο μία φορά έλειψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από μεγάλο ραντεβού, το 2006 από το Μουντιάλ της Γερμανίας, καθώς από τότε πήρε μέρος δύο ακόμη φορές σε τελική φάση Euro, αλλά και σε εκείνη του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου