Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μετακινούνται οι Ρομά από την είσοδο του Αιτωλικού

 

etoliko-artis-αιτωλικος-2010

Στην περιοχή της Αγκινάρας μεταφέρονται όσοι ROMA ζουν στον καταυλισμό που είναι κοντά στην είσοδο του Αιτωλικού. Για λόγους αισθητικής καθαρίζεται η περιοχή και αναβαθμίζεται, ενώ στην περιοχή της Αγκινάρας ο δήμος Μεσολογγίου δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές
 
Πριν περίπου 15 χρόνια οικογένειες ROMA είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της εισόδου του Αιτωλικού, κατόπιν αποφάσεως της τότε δημοτικής αρχής Αιτωλικού.
 
Πλέον για την βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Αιτωλικού, αλλά και του δήμου γενικότερα, καθώς ο δρόμος Αιτωλικού – Μεσολογγίου είναι από τα βασικότερα οδικά δίκτυα του δήμου, ο δήμος αποφάσισε να μετακινήσει όσους δικαιούνται και να μείνουν πλέον στη περιοχή Αγκινάρα, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κοταντάκης.
 
Ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που κατοικούν εκεί αγγίζει σχεδόν τις 23. Προ καιρού έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επίσημης ενημέρωσης των ROMA μαζί με την παράλληλη δημιουργία τοπογραφικού του συγκεκριμένου χώρου, την καταμέτρηση των κατασκευών και του πληθυσμού. Η Κτηματική υπηρεσία ετοιμάζει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και σύμφωνα με τον κ. Κοταντάκη και εντός δύο εβδομάδων το πολύ θα ξεπεραστούν και γραφειοκρατικά προβλήματα και θα κοινοποιηθούν τα πρωτόκολλα αυτά στους ROMA.
 
Ο δήμος Μεσολογγίου έχει ξεκινήσει την δημιουργία υποδομών στην περιοχή της Αγκινάρας, κατασκευάζοντας τσιμεντένιες βάσεις, ώστε οι ROMA από μόνοι τους να δημιουργήσουν την κατασκευή που θέλουν, ενώ προβλέπεται να μεταφερθεί εκεί νερό και ρεύμα. Για την όλη διαδικασία είχε προκύψει κόλλημα, καθώς από παλιά ήταν γνωστό ότι ο εν λόγω χώρος κοντά στην είσοδο του Αιτωλικού ήταν του δημοσίου αλλά είχε καταγραφεί ως δημοτικός.
 
Για την διευκόλυνση των διαδικασιών άλλαξε ο χαρακτηρισμός του και αποκαταστάθηκε ταυτόχρονα το λάθος, καταγράφηκε δηλαδή ως δημόσια περιουσία και πλέον η Κτηματική Υπηρεσία προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση των πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής.
 
Στον συγκεκριμένο καταυλισμό των ROMA έχει καταγραφεί πολλές φορές ότι διέμεναν ΡΟΜΑ που δεν δικαιούνταν να κατοικούν εκεί.

Κων/νος Χονδρός
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου