Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

2,974 δισ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας,  «πολύ χρήμα» θα εισρεύσει στα Ταμεία των Δήμων τα 2014 από τον Κρατικό Προυπολογισμό!... Ήδη, οι νυν δήμαρχοι, «τρίβουν τα… χέρια» τους  και περισσότερο όσοι θα είναι… υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου, όπως συμβαίνει και στον Δήμο Ναυπακτίας!.. Με αυτά τα χρήματα, ο δήμαρχοι πιστεύουν, πως θα μπορέσουν να τα παρουσιάσουν με διάφορα τρικ, ως «οικονομικά επιτεύγματα», της μέχρι τώρα δικής τους διαχείρισης, αποκρύπτοντας την αλήθεια από τους δημότες και να υποσχεθούν «μελλοντικά έργα», αφού «λεφτά θα υπάρχουν», ώστε να ξανακερδίσουν τον θώκο!...

Δυστυχώς όμως γι’  αυτούς, τα πράγματα δυσκόλεψαν, από την στιγμή που το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ενημερώθηκαν εγκαίρως οι… ψηφοφόροι τους!...

 

Η εφημερίδα « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» παρουσιάζει την  είδηση με τις δηλώσεις του κ. Σταικούρα, ως εξής:


2,974 εκ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014

2,974 εκ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014
Οι αποδιδόμενοι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το 2014, σύμφωνα με το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014, που παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ανέρχονται στα 2.974 εκ. ευρώ.Συγκεκριμένα, στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού θα δοθούν 2.573 εκ. ευρώ και 374 εκ. ευρώ με τη μορφή ειδικής επιχορήγησης.
Οι προβλέψεις των εσόδων και των δαπανών των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, εμφανίζονται μειωμένες, έναντι του προηγούμενου οικονομικού έτους, γιατί στα μεγέθη του 2013 έχει αποτυπωθεί η επίπτωση του προγράμματος ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Η εκτίμηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. α’ και β’ Βαθμού, για το 2013, - σύμφωνα με το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014 - χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.
Από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση των εσόδων και των δαπανών, σε σχέση με το επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ, η οποία οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση της ειδικής χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α., για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. «Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση του δημοσιονομικού πλεονάσματος» αναφέρεται στο Προσχέδιο.
«Στη βελτίωση αυτή συνετέλεσε και ο νέος θεσμός του “Παρατηρητηρίου”, ο οποίος στοχεύει στην παρακολούθηση της αποτελεσματικής εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους για την εκπλήρωση των στόχων τους» συμπληρώνεται στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου