Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Γ.Α.Π. πρότεινε στις ΗΠΑ ... Δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα στις ΗΠΑ πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου

 
Την διενέργεια δημοψηφίσματος, την ίδια δηλαδή πρόταση που είχε κάνει τον Νοέμβριο του 2011 για την Ελλάδα και η οποία του στοίχισε, κατά πολλούς την εξουσία, επανέλαβε ως σύσταση ο Γιώργος Παπανδρέου για την υπόθεση του δημοσιονομικού αδιεξόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg και με τίτλο κάτω από το παράθυρο που τον φιλοξενούσε «Είναι η Αμερική η νέα Ελλάδα;», ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη Βαλτιμόρη όπου βρίσκεται και δέχτηκε πολλά ερωτήματα από τους δύο δημοσιογράφους της εκπομπής «Surveillance».

«Κύριε πρωθυπουργέ, τί μπορεί να μάθει η Ουάσινγκτον από την εμπειρία σας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κ.Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε απίστευτο αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, η αμερικανική ηγεσία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα στον υπόλοιπο κόσμο για το αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ.

Οταν ρωτήθηκε για το πώς μπορούν οι Αμερικανοί ηγέτες να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη συναίνεση για την εξεύρεση μιας λύσης στα οικονομικά προβλήματα, με βάση και την δική του εμπειρία, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι εκείνος την κρίσιμη στιγμή ζήτησε την διενέργεια δημοψηφίσματος, γεγονός που οδήγησε στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

«Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι το πώς θα ακουστεί η φωνή των πολιτών, γιατί νομίζω ότι αν δώσουμε στους πολίτες των ΗΠΑ, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα μέσω δημοψηφίσματος για αυτά τα ζητήματα, τότε μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερη λογική» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας χαμόγελα στο πάνελ.

«Με «σκοτώνετε» κύριε πρωθυπουργέ. Ενα δημοψήφισμα στις ΗΠΑ θα ήταν χαριστική βολή», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου