Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο).
Για άλλη μια φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για «άθλιες σκευωρίες», «παράνομες διώξεις» και για τη γνωστή «καραμέλα» των «ξένων κέντρων εξουσίας»...
Κάποιες στιγμές αναρωτιέται κανείς αν ο άνθρωπος-ταύρος-εν-υαλοπωλείω που έσπρωχνε και έριχνε σφαλιάρες έξω από την Ευελπίδων, την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα πλήρωσε 50.000 ευρώ, δεν ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ενώ, μάλιστα, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έσπευσε να κάνει τη δήλωση – τομή «καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται». Ήταν αυτός, όμως, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή που τον είδαμε να χειροδικεί εναντίον της Λιάνας Κανέλλη. Ή όχι;
Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής επιχειρηματολογεί συνεχώς εναντίον του προφανούς. Και ψάξαμε για βοήθεια...
Ζητήσαμε από τον Γιώργο Πιντέρη, PhD ψυχολόγο, να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη:
«Η κλασική διάγνωση τον θέλει κοινωνιοπαθή. Τι θα πει αυτό; Υπόκοσμος, με απλά λόγια. Είναι αυτός που για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του παραβιάζει τους κανόνες που έχουμε αποδεχθεί όλοι στην κοινωνία.
Παράλληλα, πρέπει να τον δούμε με αγάπη... Σαν παιδάκι. Ο Ηλίας έχει χαμηλή ανοχή στη στέρηση. Θέλει να γίνεται πάντα το δικό του και μάλιστα την επόμενη στιγμή.
Πιστεύω πως είναι ικανός να δώσει την ψυχή του για κάποιον που αγαπάει, αλλά δεν πρέπει αυτό το στοιχείο να εκληφθεί ως άλλοθι. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Είναι άνθρωπος της παρόρμησης. Δεν τον κρίνω ηθικά. Είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει, αν και βλάπτουν την κοινωνία.
Επίσης, θεωρεί πολλή σημαντική τη θετική θεώρηση των άλλων. Να απολαμβάνει, δηλαδή, την καλή γνώμη των ανθρώπων που ο ίδιος εκτιμάει.
Είναι αποπροσαντολισμένος τόσο πολύ που θα έδινε το ένα μάτι του για να το δώσει στον Φύρερ.
Συνοψίζοντας, είναι ένας άνθρωπος κοινωνιοπαθής, δεν σέβεται τους κανόνες της οικογενείας και της κοινωνίας, έχει χαμηλή ανοχή στη στέρηση, τραβάει μπουνιές και μπροστά στις κάμερες, δεν έχει αυτοέλεγχο. Για να τα καταφέρει, όμως, σε οποιοδήποτε στόχο θέσει ή του ζητηθεί από ανθρώπους που εκτιμά, είναι έτοιμος να πατήσει επί πτωμάτων».