Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Επιχείρηση "σκούπα" σε καταυλισμούς ... Στη Ναύπακτο ΠΟΤΕ;

Επιχείρηση "σκούπα" σε καταυλισμούς σε Ζεφύρι και Μενίδι - 105 προσαγωγές, 9 συλλήψεις (ΦΩΤΟ και VIDEO)

 
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που είχε αρχίσει από το πρωί σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζεφύρι και το Μενίδι, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται μετά τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας που την κρατούσε ζευγάρι σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, ισχυριζόμενο ότι ήταν δικό του παιδί. 

Στην επιχείρηση "σκούπα", που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών.

Κατά τη διάρκειά της, έγιναν έλεγχοι σε 230 άτομα, 50 αυτοκίνητα και χώρους διαβίωσης, καθώς επίσης και σε τρεις οικογένειες Ρομά για ταυτοποίηση παιδιών, με αρνητικό αποτέλεσμα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν 105 άτομα και συνελήφθησαν 9, εκ των οποίων:
- οι 2 είναι Ρομά και συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις ΑΤΜ στην περιοχή της Αττικής
- 1 ΡΟΜΑ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
- 1 Έλληνας για απείθεια
- 5 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα μας

Σημειώνεται ότι το πρώτο 9μηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική 609 αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων προσήχθησαν 13.358 άτομα, συνελήφθησαν 254 και βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Επικράτεια 1.131 αστυνομικές επιχειρήσεις, συνολικά (περιλαμβάνεται και η Αττική), στο πλαίσιο των οποίων: προσήχθησαν 19.067 άτομα, συνελήφθησαν 1.305 και βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου