Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπήκαν στο Κοινοβούλιο... γυμνόστηθες

Χάος στο ισπανικό κοινοβούλιο με την εισβολή των Femen! (VIDEO)

Τρεις γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν σήμερα μια συνεδρίαση του ισπανικού κοινοβουλίου όταν διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες για το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.Οι γυναίκες μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης των βουλευτών για πολλά θέματα, όχι όμως και για το ζήτημα της άμβλωσης. Έβγαλαν τα μπλουζάκια τους και άρχισαν να φωνάζουν "Η άμβλωση είναι ιερή", μέχρι που παρενέβησαν οι αστυνομικοί φρουροί και τις οδήγησαν εκτός του κοινοβουλίου.

Οι ακτιβίστριες της Femen, που είναι γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ισπανία μέχρι πρόσφατα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τις γυναίκες ότι παραβίασαν τους κανόνες της δημοκρατίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, στα σχέδια του οποίου είναι να απαγορεύσει την δυνατότητα άμβλωσης στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, είπε ότι "αδυνατεί να καταλάβει" το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες.

Ωστόσο ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα τόνισε ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα "να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου