Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Τρόικα "θέλει"…Σημίτη

Η Τρόικα «διορίζει» Πρόεδρο Δημοκρατίας τον…Σημίτη
 
Μόνο τυχαία δεν είναι η κινητικότητα που εμφανίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς υπό τις δημόσιες και πλέον επίσημες ευλογίες του

Τα δικά της μέτρα και σταθμά θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα η Τρόικα και μέσω αυτής η Γερμανία, προωθώντας ένα πρόσωπο της δικής της αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας NEWSBOMB, δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σημίτη, τον αποκαλούμενο «δάσκαλο της διαπλοκής», τον πρωθυπουργό της ταπείνωσης στα Ίμια.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, η κίνηση των 58 για την «Ελιά» σηματοδοτεί την ύστατη μεθόδευση διαπλοκής κατασκευαστών και εφοπλιστών και συγκεκριμένα του συστήματος των εκδοτών, για να διατηρηθεί η προνομιακή σχέση τους με το κράτος κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δικαίου.
Πρόσωπα όπως ο κ. Τάσος Γιαννίτσης αλλά και ο κ. Νίκος Μπίστης φέρονται να έχουν επιδοθεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις ούτως ώστε η «Ελιά» τους να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.
Όπως επισημαίνουν, πολιτικοί παρατηρητές, επιδιώκουν να διασφαλίσουν το αφορολόγητο των εφοπλιστών και την ιδιότυπη ασυλία μιας κάστας της ντόπιας πλουτοκρατίας που συνθέτει το σύστημα της διαπλοκής από το 1996 έως και σήμερα, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι το δημόσιο – λαϊκό συμφέρον, όπως έκανε η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή.
Η κίνηση των «58»
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμα και οι αυστηρότεροι επικριτές του κ. Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζουν τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα που τον διακρίνει στη διεκδίκηση των πολιτικών του στόχων.
Αν και πολλοί του καταλογίζουν το ότι δεν είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και πολιτικά χαρισματικός, του αναγνωρίζουν πως ξέρει να περιμένει και έχει επιδείξει στη μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα εξαιρετική υπομονή. Η κάθε του λέξη, η κάθε του κίνηση, η κάθε του δημόσια παρουσία υπηρετεί μία συγκεκριμένη στρατηγική.
Μόνο τυχαία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν είναι η κινητικότητα που εμφανίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς υπό τις δημόσιες και πλέον επίσημες ευλογίες του. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Σημίτης έχει στα χέρια του στοιχεία δημοσκοπήσεων, όπου οι πολίτες υποδεικνύουν ως πολιτικά υπεύθυνες για την κρίση τις κυβερνήσεις των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου καθώς και του Κ. Καραμανλή!
Πολιτική στόχευση
Αυτό, λέγεται ότι του προκάλεσε μία ψυχική ευφορία καθότι πέρα από την πολιτική δικαίωση όλοι γνωρίζουν ότι και για τους τρεις δεν έχει και την καλύτερη άποψη. Γι΄αυτό άλλωστε αποφάσισε να πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του και με το γνωστό «γερμανικό του στυλ» να υπενθυμίσει ότι το μέτρο, η πειθαρχία και η σοβαρότητα είναι απαραίτητα στοιχεία για την έξοδο από την κρίση.
Μετά ειδικά από την πιθανή συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών ( σταθερό σημείο αναφοράς του Κ. Σημίτη) στην κυβέρνηση της Γερμανίας, αποφάσισε να κάνει και μία επίδειξη πολιτικής πυγμής και στιβαρότητας ενθαρρύνοντας το πολιτικό κείμενο των «58» (όλοι καταξιωμένοι και αναγνωρίσιμοι στους χώρους που κινούνται), που επί της ουσίας προαναγγέλλει την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς με τη σφραγίδα του Κώστα Σημίτη!
Ποια είναι η αλήθεια
Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται η προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μόνο με τη συμμετοχή των «σημιτικών» μπορεί να δημιουργηθεί μία σοβαρή κεντροαριστερή παράταξη με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, εκπροσώπηση των δυναμικών στρωμάτων και προνομιακές σχέσεις με το διεθνή παράγοντα, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τη NEWSBOMB, δημιουργείται και μία πολύτιμη εφεδρεία για το σχηματισμό κυβερνήσεων φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού στο μέλλον, που βεβαίως δεν θα είναι και δομικά εχθρική προς τις παραδοσιακές επιχειρηματικές οικογένειες. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι άλλο.
Την Κυριακή τυχαία (;) διέρρευσε ότι η ΝΔ δεν αποκλείει την στήριξη Προέδρου της Δημοκρατίας από το χώρο της Αριστεράς. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση, ένας είναι αυτός που συνδυάζει την πολιτική εμπειρία και τις καλές σχέσεις με αυτούς που πρέπει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο κύριος Κώστας Σημίτης!
Ήρεμη δύναμη ο Κώστας Καραμανλής
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα NEWSBOMB, θεωρείται αυτονόητο ότι οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου από όλες τις παρατάξεις προτιμούν ένα πατριώτη πολιτικό όπως είναι ο Κώστας Καραμανλής στο θώκο του προέδρου της Δημοκρατίας με διευρυμένες εξουσίες όπως πρέπει να γίνει στην επόμενη συνταγματική επιθεώρηση, παρά έναν άνθρωπο του παρασκηνίου, της διαπλοκής και του φιλογερμανικού διευθυντηρίου όπως ο κ. Σημίτης.
Και αυτό γιατί οι πατριωτικές επιτυχίες στο Κυπριακό όταν απερρίφθη το σχέδιο Ανάν, το βέτο που... πόνεσε τα Σκόπια στη σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου και η ενεργειακή συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης αποτέλεσαν και αποτελούν την πολιτική παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή.
Θεωρούν λοιπόν ότι καταλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δικαιωθεί πέρα από τους σχεδιασμούς που κάνουν όσοι έχουν ανοικτά συμβόλαια με γερμανικές πολυεθνικές, ελέγχουν μέσα ενημέρωσης και εκχωρούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας στο βωμό της πολιτικής επιβίωσής τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου