Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γυναικείο κίνημα.... ''κλειστά πόδια''


 
Οι γυναίκες μίας μικρής πόλης της Κολομβίας, βρήκαν έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο απεργίας, απαιτώντας την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου της επαρχίας τους.
Δημιούργησαν το κίνημα “κλειστά πόδια” κανόνας του οποίου είναι η αποχή από το σεξ, μέχρι αν ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που συνδέει την απομονωμένη επαρχία τους με την υπόλοιπη χώρα.

Το κίνημα φαίνεται να έχει αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο δρόμος έχει ήδη αρχίσει να επισκευάζεται, αλλά είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που θα χρειαστεί καιρό, μέχρι να μπει η άσφαλτος. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το ταξίδι για το πλησιέστερο νοσοκομείο διαρκεί 14 ώρες.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το κίνημα μπαίνει σε λειτουργία. Το 2011 είχε ξανασυμβεί η ίδια...απεργία, αποχής από το σεξ. Τότε μία ετοιμόγεννη κοπέλα είχε πεθάνει στο δρόμο για το νοσοκομείο, όταν το ασθενοφόρο που την μετέφερε είχε κολλήσει στο δρόμο. Το 2011 μάλιστα είχε συμμετάσχει στην απεργία και η δικαστής της περιοχής.

Η επικεφαλής της οργάνωσης Ρούμπι Κινόνεζ, είχε πει τότε:

“Γιατί να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο όταν δεν μπορείς καν να φτάσεις στο νοσοκομείο; Όταν δεν μπορείς να του παρέχεις τα βασικά αγαθά; Αποφασίσαμε να απέχουμε από το σεξ και να μην κάνουμε παιδιά μέχρι η πολιτεία να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της”.

Μετά από τρεις μήνες και 19 μέρες αποχής, οι τοπικοί άρχοντες υποσχέθηκαν ότι θα επισκευαστεί ο δρόμος και η κυβέρνηση έδωσε 21 εκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτόν.

Αλλά δύο χρόνια αργότερα δεν υπάρχει καμία αλλαγή και οι γυναίκες ξανακάνουν απεργία. Πλέον οι μπουλντόζες βρίσκονται στο χωριό και ξεκινάνε δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου