Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ με τα "μάτια" του Δήμου


Με την καθιερωμένη αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας του 16ου αι. που παρακολούθησαν πλήθος κόσμου στο μεσαιωνικό λιμάνι της Ναυπάκτου και με την αρχιερατική λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 442ης Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ισπανίας κ. Alfonso Lucini, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκη Φούντα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο  Ναυτικός Διοικητής Ιονίου κ. Δημήτρης Μαντέλης, ο Γενικός Αστυν. Δ/ντής Π.Δ.Ε.-Υποστράτηγος κ. Ματσίκας Αθανάσιος, ο Διοικητής της 5ης Περιφ. Διοίκησης Λιμεν. Σώματος- Αρχιπλοίαρχος κ. Ιάκωβος Σέργης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών -πλοίαρχος  Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Φωτεινός, ο Λιμενάρχης Ναυπάκτου κ. Σμπούκης, ο Δ/τής Α.Τ. Ναυπάκτου κ. Κακούσης, ο Δ/τής Τμ. Τροχαίας Ναυπάκτου κ. Πανταζής, ο Δ/της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Ντάλντος. Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν ο προϊστάμενος της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Χουλιαράς και  αντιπροσωπεία Ισπανών εκπαιδευτικών.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης της αναπαράστασης συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, η ομάδα Εύηνος – Rafting House, το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής του Δήμου Ναυπακτίας, το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου, η Σχολή Χορού  της Μάρθας Καραλή, εθελοντές από το Ε.Π.Α.Λ. Ναυπάκτου και τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου. Την καλλιτεχνική και εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η ηθοποιός – σκηνοθέτης Ειρήνη Ευαγγελάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου