Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

   
 
Περισσότερες από έξι ώρες διήρκησε η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στον ανακριτή για το βαρύ κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορείται!

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβήτησε και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών
Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τη διάρκεια της απολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες απαντούσε σε όλα τα δεκάδες ερωτήματα του ανακριτή, αλλά πάντα πολιτικά. 

Σε όλα αυτά που έλεγε ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε πως επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη για τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί. 

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του που να αποδεικνύει το οτιδήποτε, ενώ αναφέρθηκε και στον λεγόμενο "μάρτυρα κλειδί" που αποκάλυψε σημεία και τέρατα για τη λειτουργία και τη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Φέρεται δε να τον χαρακτήρισε "αμφιβόλου ηθικής" και να είπε στον ανακριτή πως πληρώθηκε από δημοσιογράφους για να υποστηρίξει όσα υποστήριξε. Ο κ. Κασιδιάρης ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή ξέρει ποιός είναι ο συγκεκριμένος μάρτυρας και πως τον είχαν διώξει από το κόμμα γιατί ζητούσε από τον ένα και τον άλλον χρήματα. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου