Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι "πενταροδεκάρες¨τΟυ Φίλη και η..... ΑΥΓΗ


Με μια πεντάρα στον Κωνσταντάρα, με μια δεκάρα στο φροντιστήριο και στα ιδιωτικά σχολεία ...

Το 100αρικο το μήνα είναι πενταροδεκάρες για την ΑΥΓΗ που σπεύδει σήμερα να στηρίξει τον Υπουργό Παιδείας και στέλεχος της εφημερίδας Νίκο Φίλη.Έτσι εξαπολύει επίθεση σε όσους άσκησαν κριτική στον Νίκο Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί «πενταροδεκάρων», σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση από τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα με τίτλο:"Μέτωπο υποκρισίας για τις "πενταροδεκάρες" αναφέρει:
"Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη «τρομακτικές» επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια.

Η φορολόγηση έγινε με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας, εξηγεί ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας την απαλλαγή από ΦΠΑ βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.

«Συμβολικού τύπου» χαρακτηρίζεται από το υπουργείο η φορολόγηση στα φροντιστήρια. Πίνακες με τις αυξήσεις και ρεπορτάζ με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να δηλώνουν πρόθυμοι να απορροφήσουν τον μισό φόρο και γονείς να κάνουν λόγο για ανεκτή επιβάρυνση".

"Κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων" γράφει η εφημερίδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου