Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξανα.. αλλάζει από σήμερα η… Ψανή

 

Χθες το βράδυ συνεχίστηκε η συνεδρίαση της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» για να συζητήσει το θέμα των «κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ψανή» κι έτσι τα θέματα.. εξαντλήθηκαν!..

Η συζήτηση έγινε παρουσία του «Μελετητή» των ρυθμίσεων, ο οποίος, μετά τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των τοπικών φορέων και των πολιτών, οι περισσότεροι των οποίων ετάχθησαν κατά των εφαρμοσθέντων ρυθμίσεων, ανήγγειλε πως «από αύριο (σήμερα) επανέρχεται σε ισχύ η επί δεκαετίες γνωστή κυκλοφορία  των οχημάτων από Δυσμάς (Φλοίσβος) προς Ανατολάς (λιμάνι) με την μόνη διαφορά πως η έξοδος δεν θα είναι προς το λιμάνι  αλλά στο ύψος της Πλαζ θα παρακάμπτει προς την Μεσολογγίου»!..

Η απόφαση αυτή και μόνο του «Μελετητή»(;), που όμως  υπεραμύνθηκε του σχεδίου του, δεν θα είναι οριστική αλλά θα επανέλθει όταν θα «ολοκληρώσει» την  γενική Μελέτη του για το δυτικό τμήμα της Ναυπάκτου (μονοδρόμηση οδών Μεσολογγίου και Θέρμου) αλλά και κυκλοφοριακής αλλαγής στο ιστορικό κέντρο του λιμανιού την οποία παρουσίασε περιληπτικά και.. αμελέτητα, δεν φαίνεται να  αφόπλισε «την δημοτική αντιπολίτευση» και η συνέχεια θα δοθεί σήμερα στο δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, ο δήμαρχος, με την σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής πέτυχε αφενός μεν να φανεί ότι τα προβλήματα τα αντιμετωπίζει «δημοκρατικά» και αφετέρου να μη φανεί ότι «υπαναχώρησε» στις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Πάντως φάνηκε καθαρά πως το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων «δυτικά» είναι μεγάλο και θα έχει συνέχεια….

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως στην επιτροπή υπήρξαν και μέλη που υποστήριζαν τα αντίθετα από αυτά που τεκμηριωμένα παρουσίαζαν συμμετέχοντες επιστήμονες και απλοί πολίτες και προς στιγμή τα «πνεύματα άναψαν»…  Ευτυχώς ήπια…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου