Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΠΡΟΣ: «Από το τσαπί στο φτυάρι..»! Για να γεμίσει σελίδες ή... κατ' εντολή;


"Ξέχασε πως υπάρχουν και οι... κοσιές"!

Είναι γνωστό πως ούτε η εφημερίδα μας «νέο Άστρο» ούτε το Blog ή το site, έχει ασχοληθεί ποτέ με το τι γράφουν και γενικά τα τι κάνουν άλλα  ΜΜΕ. Και αυτό γιατί το πιστεύω του Εκδότη μας ήταν και είναι πως «καθένας κοιμάται όπως… στρώσει»!..

Βέβαια δεν είναι δυνατόν να μείνει και «απαθής» στην περίπτωση που, τα άλλα αυτά ΜΜΕ, «ασχολούνται» μαζί μας  ή προσωπικά με τον ίδιο, κάτι που έχει συμβεί μερικές φορές στο παρελθόν και μάλιστα κατά «διαβολική σύμπτωση» από το ίδιο Μέσο… Ενημέρωσης, την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ»!...

Θα μας πείτε πως ο άνθρωπός του, ο συνεργάτης του ή ο ίδιος ο Εκδότης της εφημερίδας που αυτοχαρακτηρίζεται ως ο γραφέας «Για γέλια και για… κλάματα» , θα πρέπει να γεμίσει σελίδα για να βγάλει τον… «επιούσιο» και όπως είναι φυσικό παίρνει την «πένα» του και… «τα βγάζει όλα στα… φόρα» ξεσκεπάζοντας τις «κομπίνες» που κάνουν οι… άλλοι!....

Στο σημερινό φύλλο του «ΕΜΠΡΟΣ»,  εν λόγω δημοσιογράφος(;) ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ και ασχολείται με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, που τυχαίνει να είναι Ιδιοκτήτης, Εκδότης μας, αναγνωρισμένος δημοσιογράφος και επι έξη χρόνια αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου και μέλος στις δύο μεγάλες Συνομοσπονδίες του Περιοδικού Τύπου στο εξωτερικό, την Διεθνή (FIPP) και των χωρών της Ε.Ε. (FAEP), στις οποίες μετέχει ενεργά. Και «εμπλέκει» με «περισσή σοφία» τις ενασχολήσεις του Εκδότη μας για να «φωτίσει» τους αναγνώστες του! Συγκεκριμένα γράφει:

«Βρε μπας και γυρίζουμε στην εποχή των τσιφλικάδων που τσαπί δεν ήξεραν να κρατήσουν, αλλά έκαναν κουμάντο στην Αγροτιά; Αλλιώς δεν εξηγείται Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου χωρίς τσαπί. Μόνο πένα και φωτογραφική μηχανή! Θα μου πεις, ο άνθρωπος να γράφει για τα αιτήματα του κλάδου του. Έλα όμως που ούτε μια είδηση δεν έχω δει για την αγροτιά. Μόνο σχόλια πιπεράτα! Αντι για τσαπί, «φτυάρι για θάψιμο» χρησιμοποιεί  πρόεδρος..»!

Αυτά ακριβώς γράφει ο «Για γέλια και για… κλάματα», όπως ανώνυμα αυτοχαρακτηρίζεται ο… «δημοσιογράφος»!.. Και μπράβο του γιατί ξέρει καλά τη δουλειά του κι έχει κάνει καλή έρευνα αφού ξέρει ότι  Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δεν έχει… τσαπί!..

Πάντως για να συμπληρώσει το «ρεπορτάζ» του τον πληροφορούμε πως: Ο Πρόεδρος  δεν κάνει τον «τσιφλικά» ούτε είναι μόνος του στο Δ.Σ… για να κάνει ότι θέλει.. Κι επι πλέον δεν αμείβεται, ούτε διαθέτει Εταιρεία, ούτε κάποια ΜΚΟ, ούτε ακόμα «ξεσκονίζει» κανέναν  από συμφέρον!.. Αυτά τα «προσόντα» τα έχουν κάποιοι άλλοι που αυτοεκλέγονται Πρόεδροι με μέλη τις… συζύγους τους και παίρνουν λεφτά του δημοσίου!.... Με αυτούς θα πρέπει να ασχοληθεί (και περιμένουμε να τα κάνει) και όχι με τον Αγροτικό Σύλλογο που δεν εισπράττει από τα μέλη του ούτε συνδρομές!..

2.- Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά μόνος σας αναγνωρίζετε πως δεν έχετε δεί «ούτε μια είδηση για την αγροτιά». Αυτό αποδεικνύει πως δεν ασχολείται με την αγροτιά για… κονόμα!

3.- Κύριε «Για γέλια και για… κλάματα», μήπως γνωρίζεται την δημοσιογραφική σημασία της λέξης «πιπεράτα» ώστε να μας την πείτε για να βρούμε αυτά τα «πιπεράτα σχόλια» στα κείμενά μας;…

4.- Όσο για το τσαπί και το φτυάρι, είναι τιμή γι’  αυτόν που το κρατάει και με αυτό ζει!.. Και όποιος καταφέρεται ή κάνει λογοπαίγνια με το «τσαπί και το φτυάρι» της Αγροτιάς γελοιοποιείτε!.. Αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει να τα πάθει ένας άνθρωπος του… επιπέδου σας!..  

5.- Για όλα αυτά που γράφετε για τον Πρόεδρο τον Σύλλογο και τους Αγρότες-τσιφλικάδες, καλό θα ήτανε να κάνετε μια επιτόπια έρευνα!.. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβεβαιώσετε τα όσα ακούγονται στην «πιάτσα»!..

          Τέλος εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την τακτική κανενός ούτε να γίνουμε φερέφωνα ημετέρων για να επιβιώσουμε ή να αναδειχθούμε!.. Μακριά από εμάς αυτά και σας τα χαρίζουμε…. Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκαιο!....

 

3 σχόλια:

  1. Εγώ καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να αποφύγεις την ουσία της φτυαριας που δεχτηκες.ένας πρόεδρος συλλόγου μόνο με αγροτικά θέματα θα μπορούσε να ασχοληθεί και μην μπαίνεις στην λογική της κονομας γιατί παίζεις και συ το παιχνίδι τους, κάτι το οποίο σίγουρα δεν το θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες;.... Είσαι.... ξεφτέρι!.... Ή και.... παπαγαλάκι!...

      Διαγραφή
    2. Όσο χαρακτηρίζεις τον άλλο ξεφτέρι τόσο χάνεις το όποιο δίκιο είχες.

      Διαγραφή