Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου εν ενεργεία αστυνομικού, στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας κατά πληροφορίες περίπου 30 ετών, η οποία υπηρετούσε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
 
Μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου, στην οποία υπεβλήθη (πιθανότατα στη Γερμανία) η αστυνομικός άλλαξε με δικαστική απόφαση και το όνομά της. Η επιλογή της αστυνομικού έχει προκαλέσει αμηχανία στην ΕΛΑΣ.
Η αστυνομικός βρίσκεται τώρα σε αναρρωτική άδεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να περάσει από υγειονομική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει και γνωματεύσει αν μπορεί να ανταποκριθεί ψυχοσωματικά στο αστυνομικό έργο.
Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, η αστυνομικός που άλλαξε φύλο προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ιατρών που βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο και να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της.
Ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί και από δημόσιο νοσοκομείο ώστε να διαπιστωθεί εάν θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, εάν θα κριθεί Ι5 και άρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την υπηρεσία ή εάν θα κριθεί Ι4, όπερ θα χαρακτηριστεί άποπλος και θα παραμείνει εν ενεργεία, όμως στα γραφεία της ΕΛΑΣ.