Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ---Τα αποτελέσματα διαδικτυακής ψηφοφορίας στην ..... δημοσιότητα
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από τ "Ζούγκλα". Ψήφισαν 2.242 άτομα τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τον δήμο της Αθήνας, η αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ανάπτυξη.

Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας, των επιλεγμένων ψηφοφόρων από εξειδικευμένο προσωπικό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κορυφή, η ΝΔ χάνει έδαφος, η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται και η Χρυσή Αυγή βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Oι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για το ποιος εκ των οκτώ βασικών υποψηφιών θα κέρδιζε τη μάχη του δήμου της Αθήνας, αλλά και ποιον θα ψήφιζαν προσερχόμενοι στην κάλπη. Στην πρώτη περίπτωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, συγκεντρώνει ποσοστό 44.6%, δεύτερος είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης (χαίρει στήριξης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 18.1%, ακολουθεί ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακκελαρίδης με ποσοστό 7,5%, οι υποψήφιοι της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος συγκεντρώνουν 5,9 και 5% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι κ.κ. Βαλιανάτος με 2,5%, ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ, Β. Καπερνάρος με 2% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Ν. Σοφιανός με 0,3%.Στην πρόθεση ψήφου, ο Κασιδιάρης συγκεντρώνει σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, Γαβριήλ Σακκελαρίδη.


Ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας και δυσπιστίας, γύρω από τα όσα έχουν ειπωθεί για την κυοφορούμενη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, είναι η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν ότι γίνει η επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Το 56,4% θεωρεί ότι η ανάπτυξη θα έρθει μετά από πέντε χρόνια...Στην ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για την αύξηση στην τιμή των διοδίων. Το 61% πιστεύει ότι οι αυξήσεις οφείλονται τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην ιδιωτική αυθαιρεσία.Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά, βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 19,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 16,2% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συγκεντρώνει 12,1%. Ο «Κανένας», ωστόσο, σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 32,4%.Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης, δηλαδή εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με 59,6% με τη ΝΔ να ακoλουθεί με 19,4%.Πρόθεση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 1,1% από τη Χρυσή Αυγή, έρχεται πρώτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 12,6%, οι ΑΝΕΛ 5%, το ΚΚΕ 4,3% και το ΠΑΣΟΚ 3,2%.Το νεοιδρυθέν κόμμα των κ.κ. Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» ανιχνεύεται στην παρούσα δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας 0,5%.Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 38% με βασική «αιμορραγία» την διαρροή ψηφοφόρων της προς την Χρυσή Αυγή με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 29,8%.

Μεγαλύτερη εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 62,9%, Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή της τάξης του 14,6%.

Αναλυτικός πίνακας με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του zougla.gr:


H ταυτότητα της έρευνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου