Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Νέα απάτη με.... ΜΚΟ

Νέα απάτη με ΜΚΟ: Πήραν παράνομα 2,4 εκατ. ευρώΠρόκειται για σώμα εθελοντών πυροσβεστών - Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εισέπραττε και συνδρομές ύψους έως και 12.000 ευρώ από δήμους.
 
Μια νέα υπόθεση απάτης ανάλογη με τη ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" αποκάλυψε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την εθελοντική-μη κερδοσκοπική οργάνωση πυροσβεστών και σύμφωνα με την Αστυνομία το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης διώκεται για κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το σωματείο υπερβαίνει τα 2.400.000ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του συγκεκριμένου Εθελοντικού Σώματος δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλλεται ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας φέρεται να διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα οχήματα του Σώματος δε διέθεταν ούτε ασφαλιστήρια, αλλά ούτε και πινακίδες κυκλοφορίας! Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα οχήματα είναι «ηλικίας» πάνω από 30 ετών και έχουν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο σωματείο λειτουργούσε ως το 2013 και φέρεται να λάμβανε ως συνδρομή από διάφορους δήμους της χώρας ετησίως από 2.000 έως 12.000 ευρώ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, θύμα του συγκεκριμένου σωματείου φέρεται να έπεσε και ο εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης Χανς Φούχτελ που δώρησε 4 οχήματα στην εθελοντική οργάνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου