Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΔΩ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: Άλλος για… Δήμαρχος


 

Και μπήκαμε «αισίως» στον μήνα Οκτώβρη… Στον μήνα που, όπως είχαμε γράψει, περιμέναμε να γίνει το «μεγάλο μπαμ» με την ανακοίνωση μιας «ηχηρής υποψηφιότητας για τον Δήμο Ναυπακτίας», αλλά…. Δε βαριέστε…. Σ’ αυτό τον τόπο είναι δύσκολο, φαίνεται, να βρεθεί ο «ξεχωριστός» από τους υπολοίπους και «αποφασιστικός» συνάμα για ένα τέτοιο… εγχείρημα!...
Έτσι (και μη σας φανεί παράδοξο) θα κληθούμε πάλι, να επιλέξουμε «μεταξύ των τετριμμένων»  γνωστών ονομάτων που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν  το ενδιαφέρον μας με το «ενδιαφέρον» που δείχνουν για το αξίωμα του δημάρχου και γενικά της τοπικής εξουσίας με πρόσχημα το… «καλό του τόπου»!..
Δε λέω, ανάμεσα σε όλους, πιστεύω πως υπάρχουν και μερικοί που πραγματικά «θέλουν» να προσφέρουν και πιστεύουν στις ικανότητές τους, ανεξάρτητα αν στο τέλος αποδεικνύεται, κατά κανόνα, πως οι εκλεγέντες «την μόνη ικανότητα που διέθεταν είναι να έλκουν ψήφους»!
Τέλος πάντων, στην παρούσα φάση ας ασχοληθούμε με τους γνωστούς που είτε δήλωσαν, είτε τα ονόματά τους «παίζουν» στο «πρόχειρο» σκηνικό που οι ίδιοι έστησαν είτε, ενώ οι ίδιοι δεν εκδηλώνονται ή το «αρνούνται», αφήνουν «εμάς» να τους… «προτείνουμε» ακολουθώντας άλλη οδό τύπου…. «βαράτε με και ας… κλαίω»!
Και τα ονόματα αυτά είναι: Γιάννης Μπουλές, Θανάσης Παπαθανάσης, Τάκης Λουκόπουλος, Δημήτρης Παπαναστασόπουλος, Γιάννης Νταουσάνης, Χρήστος Παίσιος, Στάθης Λουκόπουλος, Χρήστος Σαλαμούρας
 
Μέσα από τη στήλη αυτή θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε, κάθε μέρα κι έναν ξεχωριστά, τους προαναφερθέντες, αρχίζοντας φυσικά από τον νυν δήμαρχο:
 
1.- Γιάννης Μπουλές
Ευνόητο είναι ο νυν δήμαρχος Ναυπακτίας να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων των επόμενων εκλογών. Οκτώ χρόνια ήταν δήμαρχος Πυλήνης και ο «Καλλικράτης» του εκπλήρωσε το.. «όνειρο» φέροντάς τον στη Ναύπακτο, μαζί με τα εκεί… στελέχη του, «αξιοποιώντας» συγχρόνως το «ορεσίβιο» δυναμικό της Παράταξής του, ασχέτως αν μερικοί εξ αυτών ήταν «άσχετοι» με τις θέσεις που τους τοποθέτησε αφού το καθαυτού, μέχρι τότε,  βιοποριστικό τους επάγγελμα ήταν τελείως διαφορετικό!..
 
Ένα απλό παράδειγμα είναι η τοποθέτηση του κ. Ν. Καραλή ως αντιδημάρχου στην Π.Ε. Αποδοτίας και προέδρου στη ΔΕΥΑΝ, αν και είναι συνταξιούχος υπάλληλος (κλειδούχος γραμμών) των ΗΛΠΑΠ !..  
 
Αλλά και του κ. Πάνου Παναγόπουλου, ως αντιδήμαρχο  δ.ε. Πυλήνης & Πλατάνου (από υπάλληλος της ΔΥΟ και Ταμία του… Κυνηγητικού Συλλόγου)  
 
και του κ. Δημ. Καρκατσούλη ως αντιδήμαρχο Διοικητικών υπηρεσιών – Δημ. Αστυνομίας- Γεωργικής ανάπτυξης κ.ά. (από…. Κομμωτής) κ.λ.π.
 

Τα «βαρύ πυροβολικό» όμως της Παράταξης του Δημάρχου είναι η «εκ Πυλήνης ορμώμενη» Αντιδήμαρχος,  με αρμοδιότητα σε ΟΛΑ τα θέματα της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου  και της διεύθυνσης κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικών υποθέσεων, σε θέματα Προβολής και Τουρισμού και πολλά άλλα, κα Μαρία Ζιαμπάρα (Εκπαιδευτικός - απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας κι έχει εργαστεί σε… Φροντιστήρια) με πείρα, όμως, στην Τ.Α. αφού από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλήνης, Αντιδήμαρχος (2005-2006) και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2006-2008).
Τα μεγάλα προσόντα του κ. Μπουλέ είναι η ευφράδεια λόγου που διαθέτει (καθηγητής ΤΕΙ), η ευστροφία του να «αποπροσανατολίζει» τον συνομιλητή του και η ικανότητα να «επιβάλλεται» και να καθηλώνει τους συνεργάτες του και δ.σ. που τον ακολουθούν ασυζητητί στις γραμμές της επιθυμίας του!..
Τα μείον στην επιτυχία του προς την επανεκλογή του ως δημάρχου Ναυπακτίας  είναι η «απομάκρυνσή» του από τους δημότες, κάτι που προσπαθεί να «επανορθώσει»(;) τα τελευταίο διάστημα και τα ότι στη Ναύπακτο είναι κάτι χρόνια να εκλέγει δήμαρχος για… δεύτερη φορά!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου