Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ


Ένα μόλις μήνα μετά το ξεκίνημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και η ομάδα των συνδημοτών μας που στηρίζει το εγχείρημα, διαρκώς εμπλουτίζεται και δυναμώνει. Αυτοδιοικητικά στελέχη από όλους τους χώρους, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και κατεστημένες λογικές συνεισφέρουν, στο στήσιμο μιας ομάδας που στόχο έχει να αλλάξει τα πράγματα στον δήμο Ναυπακτίας.
Ένα μήνα πριν, στην διακήρυξη αρχών της ομάδας μας τονίζαμε:
«… Δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργούμε ανεξάρτητα, καθιστώντας την Ενωτική Πρωτοβουλία αυτόνομο κέντρο λήψης αποφάσεων για τα τοπικά θέματα …».
Ο Τάκης Λουκόπουλος αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του επικεφαλής της ομάδας, στην ομιλία του ξεκαθάριζε:
«… Δεν είμαστε κομματική παράταξη και καμαρώνουμε για αυτό. …Αν το αποτέλεσμα των εκλογών φέρει την Ενωτική Πρωτοβουλία στην διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας, θα πανηγυρίζουν μαζί μας όλοι οι συνδημότες μας…»
Αυτά τα μηνύματα φαίνεται να έφθασαν στον αποδέκτη τους. Μας συγκινεί ο τρόπος με τον οποίο η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μια μεγάλη ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών από τις ορεινές δημοτικές ενότητες θέλησε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας. Συμφωνώντας ότι θα προχωρήσουμε δουλεύοντας ομαδικά, έχοντας σαν βάση την διακήρυξη αρχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, θεωρούμε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Δεν κρύβουμε ότι αυτή η διεύρυνση της ομάδας δεν θα είναι η τελευταία. Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς κομματικές ιδεοληψίες, αλλά με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί μας ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση και να αλλάξουμε την ρότα του καραβιού στον δήμο Ναυπακτίας.
Αυτό βέβαια απαιτεί πολλή και σοβαρή δουλειά από όλους μας. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν εθελοντές στην προσπάθεια που μόλις ξεκινά. Για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένη η δουλειά μας, βρήκαμε ένα χώρο για να την στεγάσουμε.
Σας καλούμε λοιπόν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 6.00 μμ στο άνοιγμα των γραφείων μας, στην κεντρική πλατεία της πόλης (πάνω από την καφετέρια «Στολίδι»), για να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη προσπάθειά μας.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου