Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τα 75 χρόνια της ΕΔΙΠΤ

 
 
 
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, για τα 75 χρόνια δράσης της.
Για τη μακρόχρονη πορεία της Ένωσης μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Καλύβας, ενώ η  Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη αναφέρθηκε στη συμβολή του Περιοδικού Τύπου στον πολιτισμό και την ανάπτυξη. Υπό την ιδιότητά της δε ως Διευθύντριας του περιοδικού «Ποινικά Χρονικά» από το 1976, ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης. Το σχετικό Δίπλωμα Τιμής απένειμε στην κα Μπενάκη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβερνήσεως.
Παράλληλα βραβεύτηκε η αρχαιότερη εκδιδόμενη εφημερίδα της Ελλάδος «ΣΙΦΝΟΣ» (έτος ιδρύσεως 1880). Το Αργυρό Μετάλλιο της Ένωσης απένειμε στην ιδιοκτήτρια της εφημερίδας κα Ουρανία Καλογήρου ο Γεν. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές, Γεν. Γραμματείς, Διοικητές Οργανισμών, πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι των οργανώσεων Τύπου κ.ά.
 


 
 
©ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ©  2014
 
Πλήρες φωτορεπορτάζ  σε λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου