Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

“Ξέθαψαν” τον.... αντικαπνιστικό νόμο


Ξεχασμένα πρόστιμα θυμήθηκε το υπουργείο ... προφανώς για να εισπράξει και όχι για να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Έτσι με βαριά πρόστιμα απειλούνται και πάλι όσοι καπνίζουν σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, καφετέριες κλπ

Με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Το τέλος καπνιζόντων για τους καταστηματάρχες υπολογίζεται σε σχέση με το μοναδικό συντελεστή 0,548 (που καθορίζεται από τη χρέωση προς 200 ευρώ το τ.μ. ετησίως) πολλαπλασιαζόμενο με τα μέτρα και τις ημέρες εργασίας. Ο συντελεστής 0,548 προκύπτει αν διαιρέσουμε το 200 ευρώ το τ.μ. δια 365 ημέρες εργασίας. Συνεπώς 0,548 ευρώ το τ.μ την ημέρα κοστίζει ο χώρος καπνιζόντων.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου