Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το Ανταλλακτικό Παζάρι


Οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγρινίου ευχαριστούν όλους όσους «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία και συμμετείχαν σε αυτό το «παιχνίδι» της ανταλλαγής, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο.
Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν και αντάλλαξαν είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, οικιακά και χριστουγεννιάτικα είδη, ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά και άλλα μικροαντικείμενα, αποδεικνύοντας ότι «Σημασία δεν έχει η αξία, αλλά η ανταλλαγή».
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά και, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσέφεραν προϊόντα τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υλοποίηση της ενέργειας.
Στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, κάθε πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντική και οφείλουμε όλοι να την αναγνωρίζουμε και να την επιβραβεύουμε. Όταν οι πράξεις αυτές συμπληρώνονται, μάλιστα, από δράσεις ανταλλαγής, συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός ισχυρού δικτύου πολιτών και ενδυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό σε τοπικό επίπεδο.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου