Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κάθοδος στις δημοτικές εκλογές της μεγάλης δημοτικής παράταξης για την Ναυπακτία


 Κάθοδος  στις  δημοτικές εκλογές  της  μεγάλης δημοτικής παράταξης  για την  Ναυπακτία

Θανάσης Παπαθανάσης: «Έχουμε την ιστορική ευθύνη για το μέλλον αυτού του τόπου ...για να ξανατοποθετηθεί  η Ναυπακτία στη θέση που της αξίζει»

Την Κυριακή 22/12/2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη  συγκέντρωση πλέον  450 στελεχών της μεγάλης  δημοτικής παράταξης για την Ναυπακτία.


Πρόκειται για ένα κάλεσμα στους πολίτες της Ναυπακτίας για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα σοβαρά  προβλήματα αυτού του τόπου. Καλέσαμε λοιπόν, να συστρατευτούν μαζί μας και νέα πρόσωπα από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, από συνδημότες μας  που συναντηθήκαμε σε αγώνες και διεκδικήσεις για την Ναυπακτία.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός διαφορετικού μοντέλου από εκείνα που επικρατούν μέχρι σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πλέον περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Οι αναγκές του τόπου επιτάσσουν να παραμερίσουμε τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν  και να αντιμετωπίσουμε  μαζί μέσα από αυτό το νέο κίνημα τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους αυτού του τόπου.

Η παραταξή μας εκτιμά ότι σε αυτήν την πορεία δεν χωρούν κομματικές κραυγές και ταυτίσεις. Στο μέλλον που οραματιζόμαστε χρειάζεται και μπορούμε να βαδίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι.  Αυτό το νέο κίνημα ας γίνει   ο μοχλός  για την καλυτέρευση αυτής  της κοινωνίας. Μέσα από αυτή την μεγάλη παράταξη  που είναι συνυφασμένη  με την ιστορία αυτής της πόλης ας φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στη διάθεσή της νέα μέσα, συνεπώς και την ευθύνη όχι μόνον για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και για την αποτελεσματική αναστροφή του εξαιρετικά δυσμενούς επενδυτικού και επιχειρηματικού  κλίματος που πλήττει  στο σύνολό τους τις περιφέρειες της χώρας. Αυτές οι επενδύσεις είναι που θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους αυτού του τόπου στους οποίους έχουμε υποχρέωση να δώσουμε κίνητρα να παραμείνουν εδώ.

Ο περιορισμός της σπατάλης, η αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων και των υποδομών  του  Δήμου, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων,  η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και πόρων για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, η επένδυση στην τοπική ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, τουρισμός, πολιτισμός, τοπικά προϊόντα κτλ.) είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους πρέπει να στραφεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει  να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, να μπορέσει να δώσει λύση σε καίρια προβλήματα. 

Όλοι μαζί για την Ναυπακτία μπορούμε να προσφέρουμε  στον τόπο μας, ως ανεξάρτητη δύναμη, που θέτει ως πρωταρχικούς στόχους την εξασφάλιση της διαφάνειας στις λειτουργίες  της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και το σεβασμό προς τους πολίτες και τις ανάγκες  τους.

Ο επικεφαλής  της  παράταξης  κ. Θανάσης Παπαθανάσης  απευθυνόμενος στα στελέχη της παράταξης τόνισε:

«Έχουμε την ιστορική ευθύνη για το μέλλον αυτού του τόπου. Με την αναγέννηση  της  μεγάλης  δημοτικής παράταξης  για την Ναυπακτία  και την διεύρυνση των ιδεών και των ανθρώπων που την υπηρετούν κάνουμε την υπέρβαση. Αυτή την υπέρβαση ξεκινάμε σήμερα με την παραταξή μας που επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο μας, ως ανεξάρτητη δύναμη, που θέτει ως πρωταρχικούς στόχους την εξασφάλιση της διαφάνειας  της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης  και το σεβασμό προς τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε ιδέες, ξεχνάμε το εγώ και προτάσουμε το εμείς. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλώ όλους  να προσφέρετε στην τοπική κοινωνία, να συστρατευθούμε όλοι μαζί με μοναδικό όφελος ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Για να κερδίσει ξανά η Ναυπακτία την θέση που της αξίζει!»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου