Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται νέος νόμος αντικαπνιστικός μετ'... αυξήσεων

Έρχεται νέος αντικαπνιστικός νόμος και αύξηση της τιμής στα πακέτα


Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος έρχεται λοιπόν σε ένα μήνα και ο οποίος θα εφαρμοσθεί και στην πράξη, όπως δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οπως ανέφερε το υπουργείο προτίθεται να εφαρμόσει νέα αυστηρότατα μέτρα για τους δημόσιους χώρους. Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης μεγάλης έρευνας για το κάπνισμα από τον καθηγητή Μπεχράκη και την ομάδα του, το πολύ σε έναν μήνα θα ξεκινήσει η συζήτηση για διάρθρωση και εφαρμογή αντικαπνιστικής εκστρατείας ώστε να "μην υπολειπόμαστε έναντι των άλλων χωρών της Ευρώπης".

Συζητάνε να αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα κατά δυο ευρώ ώστε να είναι αποτρεπτικά για τους καπνιστές.

Η Εθνική Επιτροπή για τον έλεγχο του καπνίσματος έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα κατά δυο ευρώ ώστε να είναι αποτρεπτικά για τους καπνιστές.

Με βάση μάλιστα την έρευνα που παρουσίασε ο καθηγητής πνευμονολογίας και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Παναγιώτης Μπεχράκης, 7 στους 10 συμφωνούν να αυξηθεί η τιμή των πακέτων εάν τα χρήματα δοθούν αποκλειστικά για τη βελτίωση του συστήματος υγείας και για την πρόληψη του καπνίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου