Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από.... Ρομά

Νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από Ρομά

 
Μια νέα υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από Ρομά, που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη. Τρεις Ρομά ελληνικής καταγωγής συνελήφθησαν με την κατηγορία της αρπαγής ενός αγοριού δυόμισι μηνών και ήδη διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νησιού.

Πρόκειται για μια 51χρονη γυναίκα, τον 21χρονο γιο της και την 19χρονη σύντροφό του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, έχοντας το βρέφος στην αγκαλιά τους, αλλά χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι Ρομά δεν είναι οι γονείς του παιδιού.
Οι τρεις συλληφθέντες, ανακρινόμενοι έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν ότι πήραν το βρέφος στην Αθήνα από άλλη τσιγγάνα η οποία τους είπε πως δεν μπορούσε να το μεγαλώσει και τους το χάρισε. Όπως ανέφεραν το λυπήθηκαν και το κράτησαν.

Αργά το απόγευμα, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή ανηλίκου.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος των τριών Ελλήνων Ρομά υποστήριξε πως οι πελάτες της πήραν το παιδί όχι για να το πουλήσουν, όπως εικάζεται, αλλά γιατί η φυσική μητέρα του ήταν φτωχή και δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Ήδη το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και φιλοξενείται στο παιδιατρικό τμήμα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Μυτιλήνης, στις οποίες είχαν απευθυνθεί τις τελευταίες ημέρες οι Ρομά για να αποκτήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου