Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σκάνδαλο με τα.... εφάπαξ

Σκάνδαλο με τα εφάπαξ - Άλλαξαν σειρά για να μην έχουν μειώσεις – Υπάλληλοι ΔΕΚΟ πήραν εφάπαξ χωρίς μείωση

- Κομπίνα στα Ταμεία με αλλαγή στη σειρά προτεραιότητας

- Κάποιοι έχασαν ως και 35.000 ευρώ από το εφάπαξ χάνοντας τη σειρά τους
- Έρευνα σε 2.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ που ... ξαφνικά βγήκαν πρώτοι στη σειράΜέγα σκάνδαλο με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται μετά από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
Όπως δείχνουν τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα, άλλοι να χάσουν ως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειρά τους υπέστησαν τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το πόρισμα της έρευνας των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στο ΤΑΥΕΚΩ επιβεβαιώνει ήδη της πρώτες 280 περιπτώσεις.
Ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων που πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και μετά και οι δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
Όλα δείχνουν πως έγινε διεκπεραίωση εκτός σειρά αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.
Το “τρικ” των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.
Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.
Τώρα και με βάση τα ευρήματα του ΤΑΥΕΚΩ θα γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα Ταμεία πρόνοιας για να εξεταστεί εάν και κατά πόσο η φάμπρικα είχε στηθεί και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου