Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμος Δωρίδας "προστατεύει" το Α.Τ. Ευπαλίου!... Το Α.Τ.... Ποιόν;


 

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας, κατά την χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε "Ομόφωνα" και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη να "ενεργήσει τα δέοντα" και να παραστεί "όπου δει" ώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό ο Δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώσει "με έγγραφα και στοιχεία όλους τους αρμόδιους φορείς" και "δια ζώσης" την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, τη Βουλευτή  Φωκίδος και άλλα θεσμικά όργανα.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. "ακούστηκε"  ότι "βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ." και ότι θεωρείται 
πολύ πιθανό να συγχωνευτούν Αστυνομικά Τμήματα.
Ο εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, αναφέρθηκε με στοιχεία στους λόγους που επιβάλουν στην συνέχιση της λειτουργίας του Α.Τ. Ευπαλίου και απαρίθμησε:

1. Αστυνομεύει 22 Τοπικές Κοινότητες και 22 οικισμούς, καθώς και το νησί Τριζόνια.


2. Εξυπηρετεί 7.217 μόνιμους κατοίκους και είναι η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου Δωρίδος.

3. Κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που σχεδόν πενταπλασιάζεται. Επίσης λειτουργεί μεγάλος αριθμός καταστημάτων, στα οποία πρέπει να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την αστυνομία.

4. Η γειτνίαση με μεγάλες πόλεις της Αχαΐας όπως η Πάτρα, κλπ και της Αιτωλοακαρνανίας όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο κλπ, συμβάλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής όλο το έτος.

5. Η εδαφική έκταση της αρμοδιότητάς της ανέρχεται σε 300 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει την ευθύνη αστυνόμευσης 59,5 χιλιομέτρων του Εθνικού Δικτύου Ιτέας - Αντιρρίου και Αντιρρίου - Λιδωρικίου.

6. Οι πλησιέστερες αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Φωκίδος που είναι το Αστυνομικό Τμήμα Λιδωρικίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στην Άμφισσα απέχουν 70 και 90 χιλιόμετρα αντίστοιχα



7. Το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα έχει παραχωρηθεί δωρεάν και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.
 
Σ.Σ.  Τις θέσεις μας για το θέμα τις γνωρίζετε.. Και θεωρούμε πως είμαστε από τους πρώτους που το ανέδειξαν!.. Παράλληλα όμως με την άριστη εισήγηση του κ. Αντωνόπουλου, κατά την οποία "οι αριθμοί ευημερούν", θα θέλαμε να επαναλάβουμε πως "η υπόθεση" δεν είναι καθόλου εύκολη!.. Ενδέχεται ο κος Δήμαρχος να βρεθεί "προ εκπλήξεων" που αφορούν την μέχρι τώρα λειτουργία του Α.Τ. Ευπαλίου σύμφωνα με τα όσα κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει... (Βλέπε: http://astronafpaktos-news.blogspot.gr/2014/10/blog-post_12.html)!.. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε πως ο κ. Καπεντζώνης θα πρέπει να "ρυθμίσει" (ξεκαθαρίσει) πρώτα τις υποθέσεις αυτές , μερικές των οποίων (και το γνωρίζει) προέρχονται εκ του... Οίκου του (της Παράταξής του) με ανάμιξη(;) ή με την σιωπή συνεργατών του και μετά, εκ του ασφαλούς, να κάνει τις όποιες παραστάσεις και ενέργειές του ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου