Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Repubblica: Ο Α. Σαμαράς τον θέλει για Πρόεδρο... Δημοκρατίας

Βόμβα από Repubblica: O A. Σαμαράς θέλει Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βόμβα από Repubblica: O A. Σαμαράς θέλει Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ένα ανατρεπτικό σενάριο φέρνει στο φως της δημοσιότητας, η ιταλική εφημερίδα, Repubblica η οποία σε ρεπορτάζ της για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ρίχνει ένα όνομα πραγματική βόμβα.

Το ρεπορτάζ το υπογράφει ο Φεντερίκο Φουμπίνι, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Φυσικά η γνωστή ιταλική εφημερίδα μιλάει και για τον κίνδυνο που υπάρχει η κυβέρνηση Σαμαρά να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού είναι από τα επικρατέστερα μεταξύ των υποψηφίων, μιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις ψήφους των οπαδών του Ολυμπιακού και να επανέλθει η ισορροπία στις δημοσκοπήσεις.

Στο ρεπορτάζ όμως γίνεται αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο αναφέρει πως μπορεί δημοσίως να υπόσχεται απαλλαγή από την τρόικα και τα Μνημόνια, αλλά όταν συζητά ιδιαιτέρως με ευρωπαίους ηγέτες τους απειλεί με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου