Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Eβαζαν ανήλικα να γδύνονται στο ίντερνετ για να τα κάνουν…μοντέλα

epi-paidiki-pornografia 

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν δύο ενήλικοι 36 και 18 ετών, αλλά και ένας ανήλικος και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα τρία άτομα 47, 20 και 19 ετών, και ένας 22χρονος αλλοδαπός. 
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από στοχευμένες έρευνες όλο τον Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, τη Λακωνία και το Αγρίνιο.
Πώς έφτασαν οι αρχές στο κύκλωμα. Όλα έγιναν μετά από καταγγελία ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο αποπλανήθηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι που είχε όνειρο να ασχοληθεί με τον λαμπερό κόσμο της showbiz και του μόντελινγκ, έπεσε θύμα των επιτήδειων, οι οποίοι της εξήγησαν πως για να την βοηθήσουν θα πρέπει να τους στείλει φωτογραφίες όπου εκείνη θα εμφανίζεται γυμνή. 
Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, το νεαρό κορίτσι δεν ήταν το μοναδικό θύμα. Δεκάδες κορίτσια σε πολλές περιοχές της χώρας είχαν πέσει θύματα, με αποτέλεσμα οι απατεώνες να έχουν στη διάθεσή τους πολλές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο ανήλικων κοριτσιών. 
Αμέσως για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες έδωσαν εντολή για άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ενώ σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων. 
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια στις παραπάνω περιοχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός δίσκος, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο φορητοί υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα μνήμης. 
Ειδικότερα και σε σχέση πάντα με το Αγρίνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr σήμερα άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε έρευνα σε οικία κατοίκου της περιοχής του Αγρινίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εαν έγινε και σύλληψη. Προφανώς προέκυψε εμπλοκή του μέσα από ηλεκτρονικά ίχνη.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 και στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου