Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Παζάρια με σεβασμό στον... άνθρωπο! (ΦΩΤΟ)


 Οι "αναβαθμισμένες" εγκαταστάσεις ήταν η διαφορά των φετινών "Παζαριών" στη Ναύπακτο!
Με την πρώτη "επίσκεψη" σου έδιναν την εντύπωση ότι η νέα δημοτική αρχή φρόντισε για τον "άνθρωπο" εργαζόμενο ή επισκέπτη. Για την διαβίωση μιάς εβδομάδας του "Παζαριανού" και την ευχάριστη παραμονή, ολίγων ωρών, του... αγοραστή!

Από πλευράς "διάταξης" των εμπόρων, δεν υπήρχε κάποια σημαντική αλλαγή. Όπως πάντα και πρώτα την είσοδο καταλαμβάνουν οι "ντόπιοι" επιχειρηματίες, παραγωγοί,  έμποροι...

Η διαφορά είναι εμφανής στο εσωτερικό των "Παζαριανών εγκαταστάσεων" όπου σε ένα καθαρό και "ευάερο περιβάλλον" εκθέτουν οι έμποροι την πραμάτειά" τους... με παράλληλη "άνετη κίνηση" των επισκεπτών - αγοραστών!

Για ασφάλεια περισσότερο παρά για εφαρμογή των κανονισμών και Νόμων "περί καπνίσματος" ή για ΄τη "ρύπανση της ατμόσφαιρας" απαγορεύεται το τσιγάρο εντός του "κλειστού χώρου" της έκθεσης!
Και το λέμε αυτό γιατί η ρύπανση της ατμόσφαιρας είναι αναπόφευκτη  με την παρασκευή "γλυκών" και εδεσμάτων και την καύση.... λαδιών!..
Ωστόσο η εξαέρωση μειώνει κατά πολύ την κακοσμία....


Το όμορφο περιβάλλον, δίνει την άνεση στον συμμετέχοντα στα Παζάρια  έμπορο να εκθέσει με γούστο και τάξη την πραμάτειά του ώστε το εν γένει "σκηνικό" να προσδίδει μια όμορφη - πολύχρωμη εικόνα που προκαλεί τον... αγοραστή και ευφραίνει τον απλό επισκέπτη!

Έξωθι των "σκεπαστών" μεταλλικών εγκαταστάσεων, υπάρχει και πάλι η "παιδιά"!.. Για μικρούς και μεγάλους!... Διασκέδαση με την "ανοχή"(;) του καιρού!


Τα Παζάρια στη Ναύπακτο, δεν έχουν τελειώσει... Υπάρχουν ακόμα πέντε μέρες και ο κόσμος που αναμένεται να τα επισκεφτεί, ευελπιστούμε και ευχόμαστε να είναι πολύς....
 
Η εικόνα που βλέπουμε εδώ και που αντικρίσαμε κατά την δικιά μας επίσκεψη στο χώρο, είναι από το περίπτερο του "Δήμου Ναυπακτίας" από διανέμεται(;) υλικό προβολής, συστάσεων και ενημέρωσης!..  Τώρα γιατί είναι "έρμο" ;.... Καταχωρείται στα μείον της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας, καθόσον  ήταν ώρα αιχμής για την "Εμποροπανήγυρη"!..
Τόσους υπαλλήλους διαθέτει  Δήμος και ικανό αριθμό (δόξα το Θεό) αντιδημάρχων και έμμισθων ή μη αιρετών αξιωματούχων!.... Τόσο δύσκολο θα ήταν να παρευρίσκονται εκεί και να υποδέχονται, αν ΄΄όχι τους περαστικούς άλλων δήμων" τουλάχιστον τους δημότες της Ναυπακτίας που στο κάτω - κάτω τους ... εξέλεγξαν";..
 
Πέραν αυτού του γεγονότος, για το οποίο, πιστεύουμε, δεν ελήφθη κάποια μέριμνα επειδή οι "διοργανωτές" έδωσαν βαρύτητα στην ουσία της επιτυχίας των Παζαριών και στην υπόθεση... "άνθρωπος", η φετινή εικόνα των "Ναυπακτιακών Παζαριών" είναι πέρα για πέρα πετυχημένη χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιδέχεται περεταίρω βελτιώσεις....
 
Από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι εκ του θεάματος να συγχαρούμε όσους δούλεψαν για την αναβάθμιση και επιτυχία των Παζαριών και να  ευχηθούμε ολόψυχα, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ακόμα καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου