Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δημόσιο: Τσεκούρι στα... επιδόματα

Δημόσιο: Μειώσεις από 35 ως 100 ευρώ το μήνα – Αρχίζουν οι περικοπές μισθών με τσεκούρι στα επιδόματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
- Δείτε ποιοι χάνουν τα επιδόματα που αυξάνουν τον μισθό τους
- Το σχέδιο για
κατάργηση χιλιάδων θέσεων για μείωση του μισθολογικού κόστους
- Μειώνονται κατά 40% οι θέσεις των
προϊσταμένων
- Τι θα γίνει με τη μείωση του βασικού μισθού
Δεν βγαίνει με τίποτε η εξίσωση στα μισθολογικά του δημοσίου και έτσι εκτός από τις απολύσεις που θα φέρουν μείωση έρχονται και οι μειώσεις στους μισθούς με ... όλα τα μέσα.

Ενώ έχει ξεσπάσει πόλεμος για τη μείωση του βασικού μισθού και την έμμεση εξίσωσή του με τους αντίστοιχους στον ιδιωτικό τομέα, όλα δείχνουν ότι οι πρώτες μειώσεις θα έρθουν με την κατάργηση θέσεων.

40% θα μειωθούν οι θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων
 
Στο στόχαστρο μπαίνουν λοιπόν οι θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών στο δημόσιο που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών μέσω επιδομάτων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7.528 άτομα στο δημόσιο που αμείβονται επιπλέον καθώς κατέχουν θέση τμηματάρχη, διευθυντή η γενικού διευθυντή.

Το πλάνο προβλέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα μείωση των θέσεων αυτών κατά 40% δηλαδή θα απομείνουν 4.408 προϊστάμενοι καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες ανενεργές διευθύνσεις με υπαλλήλους που αμείβονται επιπλέον για να είναι προϊστάμενοι του εαυτού τους ή υπηρετούν σε ανενεργές διευθύνσεις.

Χάνουν επιδόματα αξίας 35% ως 100 ευρώ όσοι χάνουν και τη θέση του προϊσταμένου
 
Τα επιπλέον χρήματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι αυτοί, ανάλογα με τον βαθμό και την παλαιότητα υπολογίζονται από 35 ως και 100 ευρώ το μήνα.

Κάπως έτσι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει σε μια γενναία μείωση του μισθολογικού κόστους.
Επόμενο βήμα θα είναι η άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης του βασικού μισθού που θα απογυμνωθεί και από τα επιδόματα.

Η μείωση του βασικού μισθού θα συμπαρασύρει όλες τις μισθολογικές κλίμακες καθώς με βάση τον βασικό υπολογίζονται όλα τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου