Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σχολικοί φύλακες - Κυρ. Μητσοτάκης τα... "βρήκανε"


- Ικανοποιημένοι οι σχολικοί φύλακες μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
- Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα απορροφηθούν ως τραυματιοφορείς και άλλοι στο υπ. Πολιτισμού
- Τι θα γίνει με την αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους σχολικοί φύλακες στους οποίους παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση για το πού θα απορροφηθούν.  
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρυθμισης, προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων, Χάρη Μπάστα κανένας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν, καθώς υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κ .Μητσοτάκη.

Οι 15.000 απολύσεις μέσα στο 2013-2014
Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, τόνισε ότι οι απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Όσο για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ.
Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ, που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται”, τόνισε ο υπουργός.
Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναφερόμενος στη διαδημοτική κινητικότητα είπε ότι δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους δήμους, ώστε να μετακινηθούν υπάλληλοι από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου