Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πήρες την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Είσαι νέος και ζεις στην Ευρώπη;

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά μόνο για νέους!
Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ανακάλυψε την Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων!
Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού! 

Κατάλογος εκπτώσεων
Ο κατάλογος είναι μεγάλος! Απλά δείχνεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχεις ειδική έκπτωση σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:
Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες...
Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων...
Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club...
Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής...
Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων...

Λίστα με όλες τις συμβαλόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στο http://www.europeanyouthcard.gr/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=search&Itemid=0&lang=en
Για τις εκπτώσεις στο εξωτερικό μπορείς να ενημερωθείς στο www.europeanyouthcard.org


Διαδικασία απόκτησης της κάρτας στα γραφεία στην Αθήνα

3 τρόποι:

•   Υποβολή της online αίτησης.
•   Αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417,  11143 ΑΘΗΝΑ

Για τους δύο παραπάνω τρόπους:
1) Η κάρτα επιδίδεται επί τόπου (αντικαταβάλλοντας 10 ευρώ), όταν ο ενδιαφερόμενος είναι παρόν στη δηλωθείσα διεύθυνση κατά την παράδοσή της από τον υπάλληλο της Γενικής Ταχυδρομικής.
2) Αν ο αιτών απουσιάζει από τη διεύθυνση αποστολής, κατά την παράδοση της κάρτας, τότε λαμβάνει ειδοποίηση (είτε έντυπη είτε μέσω μηνύματος SMS είτε τηλεφωνικώς) και την παραλαμβάνει, από το πλησιέστερο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, πληρώνοντας 10 ευρώ. Σε περίπτωση που η κάρτα δεν παραληφθεί ο φορέας μας δεν θα προχωρά σε επαναποστολή εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

•  Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 – 2599444
Διαδικασία απόκτησης της κάρτας στα γραφεία στη Θεσσαλονίκη
Οι ενδιαφερόμενοι για έκδοση Κάρτας μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του παραρτήματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Γεωργίου Α΄ 1 στο γραφείο 24 Ε, έχοντας μαζί τους, μια πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) και την ταυτότητά τους. Η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα τραπέζης Πειραιώς, πλησίον των γραφείων, Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 9:00 έως 14:15 και Παρασκευή 9:00 έως 13:45.
star.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου